Welke isolatie kan onder elektrische vloerverwarming?

Het isolatiemateriaal is afhankelijk van het gekozen product. In alle gevallen is het verstandig om een isolatiemateriaal te nemen met een hoge isolatiewaarde, binnen de beschikbare opbouwhoogte.

Het is aan te raden om een isolatie te kiezen met een minimale dikte van 6mm.

Indien er sprake is van optrekkend vocht, dit is soms het geval als de ondergrond bijvoorbeeld van beton is: gebruik te allen tijde een waterkerende folie.

*LET OP: sommige varianten van vloerafwerkingen (bv. PVC varianten) vereisen een zekere druksterkte van de ondervloer/isolatie. Laat u daarom vooraf altijd informeren door de leverancier van uw vloer.

Matten & DCM-PRO kabel onder tegels

Voor onder vloerverwarmingsmatten en het DCM-PRO systeem worden drukvaste isolatieplaten aanbevolen. Veelal worden hier XPS isolatieplaten van 6mm, 10mm of 20mm voor gebruikt.

NIEUW: Sinds kort is er een nieuwe innovatieve isolatieplaat op de markt, de Warmup Ultralight isolatieplaten. Deze hoogwaardige vloerverwarmingsisolatie zorgt voor een snellere opwarmtijd, het verspreidt de warmte sneller en is eenvoudig te leggen.

Thermolamina verwarmingsfolie 120Watt/m² (o.a. laminaat , klik pvc)

Voor onder de 120W/m² folie worden warmte isolerende ondervloerplaten aanbevolen, een voorbeeld hiervan is Magnum Isofoam. Van belang is dat deze ondervloerplaten niet ruw zijn, zodat het de folie niet beschadigd. Verder is het van belang dat er geen aluminium of iets dergelijks aan de bovenkant van deze plaat zit, wat tegen de vloerverwarmingsfolie aankomt. Let altijd op of de geselecteerde ondervloer geschikt is voor uw vloer, informeer eventueel bij de leverancier van uw vloer.

Daarnaast moet er een dampwerende PE-folie op de 120W/m² folie worden gelegd. Dit is vaak een vereiste van de laminaat fabrikant ter bescherming van de vloer, vervolgens kan de uiteindelijke laminaatvloer gelegd kan worden. Ook zorgt het ervoor dat de vloerverwarmingsfolie beter beschermd is.

Warmup verwarmingsfolie 140Watt/m² (o.a. PVC (klik & plak), laminaat)

Voor onder de 140W/m² folie is een zachte isolatie vereist. Een voorbeeld hiervan is de Warmup geïsoleerde ondervloer, maar soortgelijke isolatiematerialen kunt u ook veelal bij de lokale bouwmarkt vinden.