Welke elektrische vloerverwarming kan onder een PVC vloer?

In alle gevallen is het belangrijk om eerst navraag te doen bij de leverancier/fabrikant van de PVC vloer op welke manier elektrische vloerverwarming is toegestaan. Verschillende fabrikanten stellen hier verschillende eisen aan, dus het is in alle gevallen verstandig om dit eerst goed na te vragen.

Voor plak PVC of een gelijmde PVC vloer zijn er 2 opties, namelijk een vloerverwarmingsfolie in combinatie met warmteverdeelplaten. Of de vloerverwarmingsmatten of het DCM-PRO systeem verwerken in een egalisatielaag. In beide gevallen is er dan een egale vloer waarop geplakt/gelijmd kan worden. De optie met de vloerverwarmingsmatten of het DCM-PRO systeem in egalisatiemortel is vaak de aan te raden optie. Aangezien er dan een stabielere vloer is waarop de vloer gelegd kan worden. Soms wordt dit ook verplicht gesteld bij click PVC.

Als het toegestaan is van de fabrikant/leverancier van de click PVC vloer, dan is het ook een mogelijkheid om deze direct op de vloerverwarmingsfolies te leggen. Houd er wel rekening mee dat de vloerverwarmingsfolies een hoogteverschil hebben, bij de 120W/m² folie is deze dikker op de vouwen en bij de 140W/m² folie loopt er een dunne kabel door de folie. Vaak is daarom de 140W/m² folie niet geschikt voor click PVC. De click PVC stroken moeten namelijk dit hoogteverschil kunnen opvangen. Ook is het goed om goed na te vragen welke ondervloer gebruikt kan worden in combinatie met uw click PVC vloer. Voor een vloerverwarmingsfolie is het uiteraard van belang dat de ondervloer warmte isoleert en niet ruw is zodat deze de vloerverwarmingsfolie niet beschadigt.

Wilt u in de badkamer een PVC vloer leggen met vloerverwarming? Dan is de beste optie om te kiezen voor de matten of het DCM-PRO systeem in een egalisatielaag. De bijbehorende producten van de folies kunnen namelijk niet in vochtige ruimtes gebruikt worden.

In alle gevallen is het belangrijk om goed te isoleren onder de elektrische vloerverwarming. Dit zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat aan de onderzijde en de vloer dus sneller opwarmt. Dit scheelt uiteraard ook in de stookkosten. Lees vooraf de handleiding van het product, zodat u weet welke soort isolatie u kunt toepassen bij het gekozen product.