Welke elektrische vloerverwarming kan onder een PVC vloer?

In alle gevallen is het belangrijk om eerst navraag te doen bij de leverancier/fabrikant van de PVC vloer op welke manier elektrische vloerverwarming is toegestaan. Verschillende fabrikanten stellen hier verschillende eisen aan, dus het is in alle gevallen verstandig om dit eerst goed na te vragen.

Voor plak PVC of een gelijmde PVC vloer zijn er 2 opties, namelijk een vloerverwarmingsfolie in combinatie met warmteverdeelplaten. Of de vloerverwarmingsmatten of het DCM-PRO systeem verwerken in een egalisatielaag. In beide gevallen is er dan een egale vloer waarop geplakt/gelijmd kan worden. Soms wordt één van deze opties ook verplicht gesteld bij click PVC.

Als het toegestaan is van de fabrikant/leverancier van de click PVC vloer, dan is het ook een mogelijkheid om deze direct op de vloerverwarmingsfolies te leggen. Houd er wel rekening mee dat de vloerverwarmingsfolies een hoogteverschil hebben, bij de 120W/m² folie is deze dikker op de vouwen en bij de 140W/m² folie loopt er een dunne kabel door de folie. De click PVC stroken moeten dit dus kunnen opvangen.

Wilt u in de badkamer een PVC vloer leggen met vloerverwarming? Dan is de beste optie om te kiezen voor de matten of het DCM-PRO systeem in een egalisatielaag. De bijbehorende producten van de folies kunnen namelijk niet altijd in vochtige ruimtes gebruikt worden.

In alle gevallen is het belangrijk om goed te isoleren onder de elektrische vloerverwarming. Dit zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat aan de onderzijde en de vloer dus sneller opwarmt. Dit scheelt uiteraard ook in de stookkosten. Lees vooraf de handleiding van het product, zodat u weet welke soort isolatie u kunt toepassen bij het gekozen product.