actie
Thermolamina.nl bestaat 5 jaar en dat vieren we!
Bij elke aankoop van minimaal 5m2 vloerverwarming gratis een luxe, programmeerbare digitale thermostaat t.w.v. €169,95 cadeau!
Vloerverwarming & laminaat, een ideale combinatie

Vloerverwarming laminaat. Een ideale combinatie?

Het antwoord is ja. (Elektrische) vloerverwarming kan uitstekend uw laminaat verwarmen. Mits er aan een aantal vereisten voldaan wordt.

Vereisten vloerverwarming laminaat:

Welk laminaat is geschikt voor vloerverwarming?

De belangrijkste eigenschap van laminaat vloerverwarming is de warmtegeleiding. Dit houdt in dat de laminaatvloer warmte moet kunnen doorgeven zodat de warmte opstijgt en u kunt genieten van warme voeten. Laminaat voor vloerverwarming is dan ook vaan dunner dan standaard laminaatvloeren. Laminaat geschikt voor vloerverwarming is te herkennen aan het onderstaande logo.

Logo laminaat vloerverwarming
Logo laminaat geschikt voor vloerverwarming

Wat is meeste geschikte vloerverwarming voor laminaat?

Het meest geschikte type elektrische vloerverwarming voor laminaat is verwarmingsfolie. Belangrijke eigenschappen van verwarmingsfolie zijn; het is dun, de geleiding moet goed zijn en de warmte moet gelijkmatig wordt verdeeld.

De verwarmingsfolie van Thermo Lámina biedt deze oplossing. Met onze vloerverwarming kunt u in een mum van tijd elke ruimte of oppervlakte onafhankelijk van een CV systeem verwarmen. De flinterdunne verwarmingsfolie (slechts 0,2 mm.) kan perfect onder uw laminaat worden aangebracht.

Door de speciale legering van de verwarmingsdraden en de beveiligingen in de constructie van het vloerverwarmingssysteem, wordt de verwarmingsfolie nooit te warm. Ook niet indien de folie dubbel gelegd wordt. Uw kostbare laminaat vloer is in tegenstelling tot veel andere vloerverwarmingen goed beschermd.

De temperatuur van uw laminaat kunt u vervolgens eenvoudig regelen via de gratis bijgeleverde thermostaat.
Intelligent-Control digitale klokthermostaat
Bij aankoop van vloerverwarming laminaat (folie) ontvangt u een programmeerbare digitale klokthermostaat t.w.v. €169,95

Werking vloerverwarming laminaat en verwarmingsfolie?

Door de isolatielaag onder de laminaatverwarming wordt alle warmte naar boven gedrukt. Daar wordt het laminaat opgewarmd. De warmte verdeelt zich over het gehele oppervlakte van de laminaatvloer. Het laminaat wordt zo een gigantische radiator die een aangename warmte verspreidt. Omdat de gehele vloer wordt verwarmd, wordt de warmte zeer gunstig verspreid en wordt het ook in elke hoek van de kamer aangenaam warm. En niet alleen in de buurt van de cv radiatoren, zoals bij een traditioneel cv systeem. Bovendien kan door het warme-voeten-gevoel de thermostaat een paar graden lager gezet worden, zonder dat de warmtebeleving minder wordt.

vergelijking centrale verwarming vloerverwarming

Voordelen van vloerverwarming laminaat op een rij:

  • Gemakkelijk zelf aan te leggen,
  • Snelle opwarmingstijd,
  • Gratis thermostaat t.w.v. € 45,-
  • Lage aanleg & installatiekosten,
  • Duurzaam & kwaliteit,
  • Geen ruimte verlies door radiatoren,
  • Gezonder leefklimaat in de kamer,

In onderstaande video wordt getoond hoe u de laminaat vloerverwarming (verwarmingsfolie) eenvoudig zelf kunt aanleggen.

Bekijk ons gehele assortiment

Vloerverwarming laminaat ervaring: wat onze klanten zeggen

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over de verwarmingsfolie? Neem gerust contact met ons op of bekijk in de webshop.

Wat onze klanten zeggen

Bij dit bedrijf valt het me met name de snelle levering op, volledig zonder enige kosten. Dit heb ik als zeer positief ervaren. Tevens bij het beantwoorden van vragen over het product werd ik snel geholpen. Bij internetbestellingen vind ik dit erg belangrijk. Ik kan deze site en het product dan ook bij iedereen aan bevelen.

J.J. Bruin

Zeer goede klantenservice, mails worden snel beantwoordt en er wordt een goed advies gegeven voor onze specifieke situatie. Hoewel er niet geadverteerd wordt met 24 uurs levering, was dit bij ons wel het geval.

de Vries

Snelle levertijd en betrokken met de klanten. Willen behulpzaam zijn en moeite doen voor de klant. Super!

R. Huls


Bestel uw elektrische vloerverwarming in 3 stappen

Meet uw vloeroppervlak

Meet uw vloeroppervlak welke u wilt voorzien van elektrische vloerverwarming. Heeft u advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bestel in de webshop

Bestel het gewenste formaat in de webshop. Bij alle pakketten krijgt u gratis een thermostaat geleverd. U kunt ook kiezen voor een luxere digitale klokthermostaat.

Bezorging door PostN

Heeft u voor 14:30 besteld? Dan wordt uw pakket in de meeste gevallen de volgende dag gratis bezorgd door PostNL. U ontvangt uiteraard een track & trace code van ons, zodat u uw pakket kunt volgen.

Welke ondervloer kunt u het beste gebruiken?

De voornaamste taak van ondervloeren is isoleren, het dempen van geluid en warmte. Indien de ondervloer voldoende isoleert is deze geschikt om als ondervloer te gebruiken voor vloerverwarming (bekijk wel of het laminaat ook geschikt is). Het is de isolatiewaarde welke de kwaliteit van de verschillende ondervloeren bepaalt. Lees verder.

De staat van de ondergrond

De ondergrond moet schoon en glad zijn. Alle scherpe oneffenheden dienen verwijderd te worden, om beschadiging van de ondervloer en folie te voorkomen. Lees verder

De prijs van de vloerverwarming en laminaat

Laminaat kent een aantal grote voordelen die met name interessant zijn voor de prijsbewuste consument. Ten eerste is het net zoals onze elektrische laminaatverwarming een stuk voordeliger in aanschafsprijs dan traditionele systemen (houten vloeren en cv installaties). Ten tweede zijn ook de aanlegkosten van een laminaat vloer en elektrische vloerverwarming een stuk lager dan bij bijvoorbeeld het plaatsen van een houten vloer of  een cv systeem.

Thermo Lamina biedt haar vloerverwarmingssyteem aan tegen een zeer scherpe prijs, vergelijk het zelf. Houd er rekening mee dat alle prijzen in de online shop inclusief BTW zijn. Momenteel geven wij 10% korting op het gehele assortiment laminaatverwarmingen. Tevens is elk pakket, inclusief een gratis thermostaat. Bekijk alle prijzen in de webshop.

Wat is het verbruik van onze vloerverwarming laminaat

Het verbruik van onze vloerverwarming laminaat bedraagt maximaal 120 Watt per m².  In de praktijk wordt het maximale verbruik van 120 Watt per m² vrijwel nooit bereikt. Uit testen is gebleken dat om een goed geïsoleerde ruimte op ca. 21°C te houden met een buitentemperatuur van ca. 7°C er gemiddeld slechts 25% van het aanwezige vermogen ook daadwerkelijk wordt gebruikt. U kunt er van uitgaan dat onder normale winterse omstandigheden, er een gemiddeld verbruik zal zijn van ca. 60 tot 90 Watt² per uur.

Laminaatvloeren beperken zich tegenwoordig niet meer tot de slaap- en woonkamer, maar worden ook vaak in de keuken en badkamer gebruikt.  De laminaatverwarming wordt voor al deze verschillende toepassingen dan ook aangeboden in vijf verschillende formaten, 5 m²,  8 m², 12 m², 18 m² en 25 m² beschikbaar.  Kortom, maak elke kamer in uw huis comfortabel met de flinterdunne verwarmingsfolie (0,2 mm) van Thermo Lámina.