Elektrische vloerverwarming laminaat

Folie is dé oplossing voor elektronische vloerverwarming laminaat

Elektrische vloerverwarming laminaat steeds populairder onder huizenbezitters. Het meest geschikte type elektrische vloerverwarming om uw laminaat is verwarmingsfolie. De belangrijkste eigenschappen van verwarmingsfolie zijn; het is uiterst dun, de geleiding is optimaal en de warmte wordt gelijkmatig verdeeld.

De verwarmingsfolie van Thermo Lámina bezit deze eigenschappen, en is dé oplossing voor laminaatverwarming.

Met onze elektronische vloerverwarming voor laminaat vloeren kunt u in een mum van tijd elke ruimte of oppervlakte onafhankelijk van een CV systeem verwarmen. De flinterdunne verwarmingsfolie (slechts 0,2 mm.) kan perfect onder uw laminaat worden gelegd. Door de speciale legering van de verwarmingsdraden en de beveiligingen in de constructie van het vloerverwarmingssysteem, wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en wordt de vloerverwarming laminaat nooit te warm.

Op de verwarmingsfolie van Thermo Lámina heeft u fabrieksgarantie van 15 jaar op de elektronische werking.

Uitvoerige informatie over elektrische vloerverwarming houten vloer vindt u hier. Tegels als vloerafwerking? Bekijk onze 7 oplossingen om een tegelvloer te verwarmen.

U heeft de keuze uit twee folies voor laminaat vloerverwarming, elk met unieke eigenschappen

Thermo Lámina folie

Merk: Thermo Lámina – vermogen 120 watt per m²

Dikte: 0,2mm.

Formaten & afmetingen:

Breedte folie: 0,55m. Voorbeeld: 3m² = 0,55m. breed x ca. 5,4m. lang.

15 oppervlaktes van 1m² t/m 28m².

Geschikt voor ‘zwevende vloeren’, zoals laminaat.

Kan kruislings dubbel gelegd worden, zonder dat de laminaat vloer te warm en  beschadigd raakt.

Garantie: 15 jaar.

Warmup folie

Merk: Warmup – vermogen 140 watt per m²

Dikte: 3mm.

Formaten & afmetingen:

Breedte folie: 0,5m. Voorbeeld: 3m² = 0,5m. breed x 6,0m. lang.

12 oppervlaktes van 1m² t/m 12m².

Geschikt voor ‘zwevende vloeren’, zoals laminaat.

Garantie: 15 jaar.

Wat uw keuze ook is, wij hebben voor veel laminaat vloeren een elektronische vloerverwarming oplossing

Al onze sets elektrische vloerverwarming zijn voorzien van een gratis WARMUP MSTAT thermostaat

Thermostaten elektrische vloerverwarming laminaat

De temperatuur van uw laminaat vloer kunt u vervolgens eenvoudig regelen via de gratis bijgeleverde WARMUP MSTAT aan/uit thermostaat ter waarde van € 45.

ACTIE: COMBIDEAL UPGRADE UW THERMOSTAAT: Voor een kleine meerprijs kunt u ook beschikken over een van de onderstaande thermostaten: de WARMUP Tempo Digitale klokthermostaat (+ € 15), de MAGNUM Intelligent-control klok thermostaat (+ € 15), WARMUP 3iE Intelligente thermostaat (+ € 35), de MAGNUM Remote Control WiFi thermostaat (+ € 125) of de nieuwste WiFi thermostaat de WARMUP 6iE WiFi thermostaat (+ € 125).

Bestel uw elektrische vloerverwarming in 3 stappen

Meet uw vloeroppervlak

Meet uw vloeroppervlak welke u wilt voorzien van elektrische vloerverwarming . Heeft u advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bestel in de webshop

Bestel het gewenste formaat in de webshop. Bij alle vloerverwarming sets krijgt u gratis een thermostaat geleverd. U kunt ook kiezen voor een luxere digitale klokthermostaat.

Bezorging door PostN

Heeft u op een werkdag voor 16:00 besteld? Dan wordt uw pakket dezelfde dag naar PostNL gebracht. U ontvangt uiteraard een track & trace code van ons, zodat u uw pakket kunt volgen.

Wat onze klanten zeggen

Bij dit bedrijf valt het me met name de snelle levering op, volledig zonder enige kosten. Dit heb ik als zeer positief ervaren. Tevens bij het beantwoorden van vragen over het product werd ik snel geholpen. Bij internetbestellingen vind ik dit erg belangrijk. Ik kan deze site en het product dan ook bij iedereen aan bevelen.

J.J. Bruin

Zeer goede klantenservice, mails worden snel beantwoordt en er wordt een goed advies gegeven voor onze specifieke situatie. Hoewel er niet geadverteerd wordt met 24 uurs levering, was dit bij ons wel het geval.

de Vries

Snelle levertijd en betrokken met de klanten. Willen behulpzaam zijn en moeite doen voor de klant. Super!

R. Huls

De verwarmingsfolie van Thermo Lámina legt u eenvoudig en snel onder uw laminaatvloer. Hieronder vindt u meer uitleg en tips over de installatie van de elektronische vloerverwarming en aan welke eisen de vloerverwarming en het laminaat moet voldoen.

Installatie elektrische vloerverwarming laminaat:

Eenvoudige installatie van elektrische vloerverwarming onder laminaat

Vereisten elektrische vloerverwarming en laminaat:

Eenvoudige installatie van elektrische vloerverwarming en laminaat?

 • Op een schoongemaakte vloer begint u met isoleren. Isolatiematerialen (liefst een hard isolatiemateriaal omdat de folie strak gelegd moet worden) is bij elke betere Doe-het-zelf zaak te krijgen. Deze isolatieplaten moet u zo straks mogelijk op de schoongemaakte vloer aanbrengen. Daarbij is ook van belang dat u de gehele oppervlakte van de vloer met deze isolatieplaten bedekt zodat de warmte later nergens kan ‘weglekken’.
 • Op de isolatieplaten begint u nu met het aanbrengen van de elektronische vloerverwarming laminaat – verwarmingsfolie. U begint zo dicht mogelijk bij de plek waar u de thermostaat op de de stroom wilt aansluiten. Maak bij het startpunt de verwarmingsfolie met tape goed vast op de ondergrond, alvorens deze uit te rollen.
 • Vervolgens moet u tijdens het uitrollen, op regelmatige plaatsen de folie op de ondergrond bevestigen met tape.
 • Wanneer u bij de tegenovergestelde muur aankomt, moet u de verwarmingsfolie twee keer in een rechte hoek vouwen. De vouwen bevestigt u goed op de isolerende film. U gaat verder met afrollen van de verwarmingsfolie in tegenovergestelde richting.
 • Deze handelingen herhaalt u totdat de verwarmingsfolie geheel verdeeld is over het oppervlak zonder ooit in de film te knippen of te snijden.
 • Indien de verwarmingsfolie te lang is, kunt u met dezelfde folie in een aangrenzend vertrek verder gaan. Als dat laatste niet mogelijk is kunt u kiezen om de verwarmingsfolie gedeeltelijk dubbel te leggen (let op: alleen de verwarmingsfolie van merk Thermo Lámina kan dubbel gelegd worden).

Tip: als extra bescherming tegen eventuele lekkages kan de elektronische vloerverwarming laminaat – verwarmingsfolie van Thermo Lámina beschermd worden met een isolerende film. Let er wel op dat u een isolerende film neemt die warmte doorlaat, anders functioneert de verwarmingsfolie niet naar behoren en heeft u niet de gewenste verwarming die u graag wilt.

Nadat de verwarmingsfolie onder het laminaat is aangebracht kunt u de laminaat leggen. Zorg wel dat u voor voldoende uitsparing zorgt voor de kabel naar de thermostaat. Deze kabel kan met een leidinggootje weggewerkt worden.

Om een goed visueel beeld te krijgen, kunt u de onderstaande instructievideo bekijken. U krijgt uitleg hoe u de elektrische vloerverwarming laminaat kunt aanleggen.

Thermo Lámina elektrische vloerverwarming laminaat
Warmup elektronische vloerverwarming laminaat (in de video wordt gebruik gemaakt van WDO platen, deze zijn voor laminaat niet nodig)

Kortom, de elektrische vloerverwarming van Warmup & Thermo Lámina is ideaal te gebruiken als vloerverwarming laminaat.

Welk laminaat is geschikt voor laminaat vloerverwarming?

Logo laminaat geschikt voor vloerverwarming
Logo laminaat geschikt voor vloerverwarming

De belangrijkste eigenschap van laminaatverwarming is de warmtegeleiding. Dit houdt in dat de laminaatvloer warmte moet kunnen doorgeven zodat de warmte opstijgt en u kunt genieten van warme voeten. Laminaat geschikt voor vloerverwarming laminaat is te herkennen aan het volgende logo.

Weet u niet zeker of uw laminaat geschikt is voor vloerverwarming, dan kunt u dit het beste even navragen bij de fabrikant of uw leverancier van uw vloer. Of u kunt altijd contact met ons opnemen, uw e-mail wordt over het algemeen dezelfde dag nog beantwoord.

Werking vloerverwarming laminaat

Door de isolatielaag onder de laminaat vloerverwarming wordt alle warmte naar boven gedrukt. Daar wordt de laminaatvloer opgewarmd. De warmte verdeelt zich over het gehele oppervlakte van de vloer. De laminaatvloer wordt zo een gigantische radiator die een aangename warmte verspreidt. Omdat de gehele vloer wordt verwarmd, wordt de warmte zeer gunstig verspreid en wordt het ook in elke hoek van de kamer aangenaam warm. En niet alleen in de buurt van de cv radiatoren, zoals bij een traditioneel cv systeem. Bovendien kan door het warme-voeten-gevoel de thermostaat een paar graden lager gezet worden, zonder dat de warmtebeleving minder wordt.

Werking vloerverwarming laminaat verus een CV
Werking CV verus vloerverwarming laminaat

Voordelen van elektronische vloerverwarming op een rij:

 • Gemakkelijk zelf aan te leggen,
 • Snelle opwarmingstijd,
 • Gratis thermostaat t.w.v. € 45,-
 • Lage aanleg & installatiekosten,
 • Duurzaam & kwaliteit,
 • Geen ruimte verlies door radiatoren,
 • Gezonder leefklimaat in de kamer

Bekijk ons gehele assortiment

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over de verwarmingsfolie? Neem gerust contact met ons op of bekijk in de webshop.

Welke ondervloer kunt u het beste gebruiken?

De voornaamste taak van ondervloeren is isoleren, het dempen van geluid en warmte. Indien de ondervloer voldoende isoleert is deze geschikt om als ondervloer te gebruiken voor vloerverwarming laminaat (bekijk wel of het laminaat ook geschikt is). Het is de isolatiewaarde welke de kwaliteit van de verschillende ondervloeren bepaalt. Lees verder.

De staat van de ondergrond

De ondergrond moet schoon en glad zijn. Alle scherpe oneffenheden dienen verwijderd te worden, om beschadiging van de ondervloer en folie te voorkomen. Lees verder

De prijs van de laminaat vloerverwarming

Laminaat kent een aantal grote voordelen die met name interessant zijn voor de prijsbewuste consument. Ten eerste is het net zoals onze elektrische laminaatverwarming een stuk voordeliger in aanschafsprijs dan traditionele systemen (houten vloeren en cv installaties). Ten tweede zijn ook de aanlegkosten van een laminaat vloer en elektrische vloerverwarming een stuk lager dan bij bijvoorbeeld het plaatsen van een gietvloer of  een cv systeem.

Thermo Lamina biedt haar vloerverwarmingssyteem aan tegen een zeer scherpe prijs, vergelijk het zelf. Houd er rekening mee dat alle prijzen in de online shop inclusief BTW zijn. Bekijk alle prijzen in de webshop.

Wat is het verbruik van onze vloerverwarming laminaat?

Het verbruik van onze vloerverwarming laminaat bedraagt maximaal 120 Watt per m² of 140 Watt per m² (Warmup folie).  In de praktijk wordt het maximale verbruik van 120 Watt per m² of 140 Watt per m² vrijwel nooit bereikt. Uit testen is gebleken dat om een goed geïsoleerde ruimte op ca. 21°C te houden met een buitentemperatuur van ca. 7°C er gemiddeld slechts 25% van het aanwezige vermogen ook daadwerkelijk wordt gebruikt. U kunt er van uitgaan dat onder normale winterse omstandigheden, er een gemiddeld verbruik zal zijn van ca. 60 tot 90 Watt² per uur.
Laminaatvloeren beperken zich tegenwoordig niet meer tot de slaap- en woonkamer, maar worden ook vaak in de keuken en badkamer gebruikt.  De laminaatverwarming wordt voor al deze verschillende toepassingen dan ook aangeboden in vele verschillende formaten van; 1m² tot en met 25 m².  Kortom, maak elke kamer in uw huis comfortabel met de flinterdunne verwarmingsfolie (0,2 mm) van Thermo Lámina.