Waaraan moet de ondervloer en ondergrond voldoen voordat u de elektrische vloerverwarming plaatst?

De belangrijkste taak van de ondervloer is isoleren, geluid en warmte.

Het is de isolatiewaarde die de kwaliteit van de ondervloer bepaalt. Indien de ondervloer voldoende isoleert is hij geschikt als ondervloer voor onze elektrische vloerverwarming. De isolatiewaarde wordt soms in verschillende waardes uitgedrukt. Om u een op weg te helpen, een link naar een site waar deze zaken staan uitgelegd:  http://www.energiesparen.be/begrippenthermischisoleren.  Wij hebben geen banden met deze site maar ze geven een overzicht van de verschillende gebruikte isolatiewaardes.

Wat betreft parket, laminaat, PVC en dergelijke vloerafwerkingen is het goed te weten dat door de speciale samenstelling van de verwarmingsfolie van Thermo Lámina deze nooit te warm wordt en dus de vloerafwerking niet kan beschadigen. U moet er wel zeker van zijn dat de vloerafwerking geschikt is voor elektrische vloerverwarming. Vraag dit goed na bij de fabrikant.

De staat van de ondergrond voordat u de elektrische vloerverwarming kunt plaatsen

De ondergrond moet glad en schoon zijn zonder oneffenheden of gaten. De vloer moet grondig schoongeveegd zijn. Indien er zich voor aanvang nog scherpe oneffenheden of losse delen op de vloer bevinden, lopen we het risico dat de verwarmingsfolie van de elektrische vloerverwarming beschadigd wordt waardoor de werking van de elektrische vloerverwarming minder efficiënt kan worden en in extreme gevallen ook aanleiding zou kunnen geven tot kortsluiting.