Elektrische vloerverwarming thermostaten

Warmup 6iE Slimme elektrische vloerverwarming thermostaat

Ruim assortiment slimme wifi & digitale elektrische vloerverwarming thermostaten

Een thermostaat voor elektrische vloerverwarming biedt een gemakkelijke en handige manier om de temperatuur in uw kamer te regelen, het zorgt voor comfort en garandeert dat de kamer op een voor u ideale temperatuur is. Thermo Lámina biedt maar liefst negen verschillende elektrische vloerverwarming thermostaten aan, van de merken MAGNUM en WARMUP.

WARMUP WiFI thermostaten voor elektrische vloerverwarming (tot 12 jr garantie)

Combineert u de WARMUP 6iE thermostaat met een WARMUP vloerverwarmingsmat of kabel, folie, dan ontvangt u maar liefst 12 jaar garantie op deze thermostaat (anders 3 jaar). Uniek binnen de markt.

WARMUP Digitale klokthermostaat en aan/uit thermostaat (3 jaar garantie)

MAGNUM Slimme WiFi en Digitale klokthermostaten (2 jaar garantie)

Onderstaand geven wij per elektrische vloerverwarming thermostaat aan of het gaat om een digitale (wifi) thermostaat. Alle thermostaten zijn ALLEEN geschikt voor elektrische vloerverwarming.

6iE Smart WiFi Thermostaat van Warmup

WARMUP 6iE Smart WiFi Thermostaat

De 6iE WiFi Thermostaat van Warmup is ‘s werelds eerste vloerverwarming thermostaat met een smartphone touchscreen. De thermostaat biedt een snelle, probleemloze installatie en gebruiksgemak voor u als eindgebruiker. De 6iE Smart WiFi Thermostaat combineert geavanceerde technologie met een hoogwaardig design/materiaal om de ultieme elektrische vloerverwarming thermostaat te creëren. De thermostaat is snel te installeren en kan binnen enkele minuten worden gebruikt.

In combinatie met een WARMUP elektrische vloerverwarming mat, folie of kabel, maar liefst 12 jaar garantie. Anders 3 jaar garantie. Uniek in de markt.

Bekijk de  6iE Smart WiFi Thermostaat in de webshop.

4IE Slimme WiFi thermostaat elektrische vloerverwarming van Warmup

4IE Wifi thermostaat elektrische vloerverwarming van Warmup
WARMUP 4iE WIFI thermostaat elektrische vloerverwarming

De 4IE wifi thermostaat elektrische vloerverwarming is de meest digitale vloerverwarming thermostaat in het assortiment. De thermostaat kan zowel via en touch screen als via een app op uw gsm bediend worden. Naast vele instellingen kan ook veel informatie over verbruik en dergelijke bekeken worden. Het is een digitale thermostaat van absolute topkwaliteit voor een betaalbare prijs. 3 jaar garantie.

Bekijk de 4IE WIFI thermostaat in de webshop.

Remote Control Slimme WiFi thermostaat van Magnum

MAGNUM Remote Control slimme WiFi thermostaat
MAGNUM Remote Control slimme WiFi thermostaat

Deze geavanceerde WiFi vloerverwarming thermostaat wordt gekenmerkt door haar gebruiksgemak en bezit een gebruikersinterface welke u vanaf het scherm op de thermostaat of door middel van een app eenvoudig kunt bedienen. 2 jaar garantie.

Bekijk de MAGNUM Remote Control slimme WiFi thermostaat.

3iE Programmeerbare digitale klokthermostaat van Warmup

3iE Programmeerbare digitale klokthermostaat van Warmup
WARMUP 3iE thermostaat elektrische vloerverwarming

De Warmup 3iE Programmeerbare elektrische vloerverwarming thermostaat is de eerste volledig interactieve, touch technologie en energiebesparende thermostaat wereldwijd. Deze wordt geleverd met een dunne en veerkrachtige vloersensor voor een eenvoudige installatie en is beschikbaar in maar liefst 8 verschillende kleuren. 3 jaar garantie.

Bekijk de 3IE programmeerbare thermostaat in de webshop.

Intelligent Control digitale klokthermostaat van MAGNUM

Intelligent Control digitale klokthermostaat van MAGNUM
Magnum Intelligent control vloerverwarming thermostaat

De Intelligent Control klokthermostaat is een echte digitale elektrische vloerverwarming thermostaat. De bediening is wel nog met knoppen, maar de informatie wordt digitaal verwerkt en zorgt op die manier ook voor de aansturing van de verwarming. De Intelligent Control digitale klokthermostaat werkt met twee sensoren, eentje die de vloertemperatuur meet en een andere die de kamertemperatuur meet. 2 jaar garantie.

Bekijk de Intelligent Control klokthermostaat van MAGNUM in de webshop.

Tempo digitale klokthermostaat van Warmup

WARMUP Tempo klokthermostaat vloerverwarming

De Tempo klokthermostaat is eveneens echte digitale klokthermostaat en het nieuwe paradepaardje op dit gebied in het assortiment van thermolamina.nl. De robuuste digitale klokthermostaat heeft een fraai design en is zowel in zwart als in wit leverbaar. De bediening is eenvoudig met een draaiknop. Ook deze digitale thermostaat werkt met twee aparte sensoren voor vloer en kamertemperatuur. 3 jaar garantie.

Bekijk de Tempo klokthermostaat in de webshop

X-treme Control digitale klokthermostaat van Magnum

X-treme Control digitale klokthermostaat van Magnum
MAGNUM X-treme Control thermostaat

De Magnum X-treme Control is de nieuwste digitale klokthermostaat van Magnum. Deze stijlvolle digitale klokthermostaat is speciaal ontworpen voor elektrische vloerverwarming sets door middel van mattenkabels, en folie. Meer informatie over de X-treme control. 2 jaar garantie.

MSTAT AAN/UIT Vloerverwarming thermostaat (elektrisch)

MSTAT AAN/UIT Elektrische vloerverwarming thermostaat
WARMUP MSTAT thermostaat elektrische vloerverwarming

De MSTAT thermostaat is een handmatige thermostaat die eenvoudig te bedienen is. Eenvoudig te bedienen met een AAN/UIT-knop. Programmeren is niet nodig met deze thermostaat. De diepte van de MSTAT biedt de mogelijkheid om het in te bouwen in het standaard stopcontact. Tevens wordt deze geleverd met een vloersensor, wat zorgt voor een accurate temperatuurregeling. Meer informatie over de MSTAT Thermostaat. 3 jaar garantie.

De temparatuur regelen, vloerisolatie en warmteafgifte

Voor een accurate temperatuurregeling is de juiste vloerisolatie essentieel. Vloerisolatie beïnvloedt de warmteafgifte van elk vloerverwarmingssysteem omdat warmte zowel naar beneden als naar boven kan reizen. Als er geen isolatie is aangebracht, kan kostbare warmte verloren gaan aan het verwarmen van de ruimte onder de vloer. Om te zorgen dat er geen warmte verloren gaat, is het essentieel om de juiste soort isolatie aan te brengen. Dit kan een combinatie zijn van isolatiemateriealen.

Een goed geïsoleerd vloerverwarmingssysteem verhoogt de warmteafgifte en zal veel efficiënter en effectiever werken, wat een aanzienlijke besparing op de verwarmingskosten oplevert.

Op welke temperatuur moet de vloerverwarming thermostaat ingesteld worden?

Dit is een veelgestelde vraag en het antwoord hangt af van een aantal factoren. Deze omvatten het type vloerbedekking, het type vloerverwarmingssysteem, de totale grootte van de kamer en natuurlijk uw persoonlijke voorkeur.
Elektrische vloerverwarmingssystemen kunnen hogere temperaturen bereiken dan hydronische (natte) systemen, maar voor beide soorten systemen is een thermostaatinstelling tussen 21°C en 25°C meestal ideaal.
Om deze temperaturen te bereiken, zal de daadwerkelijke warmteafgifte van het vloerverwarmingssysteem ongeveer het dubbele van dat getal zijn.

Wat is een goede temperatuur voor een verwarmde vloer?

Een goede temperatuur voor een verwarmde vloer is een temperatuur die comfortabel voor u voelt. Iedereen zal hier een andere mening over hebben, maar gemiddeld is dit meestal rond de 25°C. In kleinere ruimtes, zoals de keuken of badkamer, kunnen de temperaturen iets lager worden ingesteld dan in ruimtes die vaker worden gebruikt, zoals de woonkamer.

Om ervoor te zorgen dat warmte niet wordt verspild, wordt het ten zeerste aanbevolen om in elke afzonderlijke kamer een thermostaat te installeren, net zoals u zou doen met radiatoren. Het kunnen regelen van de warmteafgifte voor elke kamer of zone, door middel van bijvoorbeeld een slimme thermostaat, zal onvermijdelijk besparen op de kosten.

Hoe lang duurt het voordat vloerverwarming opwarmt?

Een elektrisch vloerverwarmingssysteem kan binnen 30-60 minuten de maximale warmteafgifte bereiken. Een water vloerverwarmingssysteem zal langer duren, meestal ongeveer 2-3 uur, omdat de warmte door de dekvloer moet dringen die de leidingen bedekt. Echter, een nat systeem is economischer in gebruik en de warmte wordt langer vastgehouden, zelfs nadat het systeem is uitgeschakeld.

Gezien de tijd die het kost voor een vloerverwarmingssysteem om op te warmen, wilt u misschien overwegen om een slimme thermostaat te gebruiken, die gemakkelijk met uw telefoon kan worden bediend. Dit stelt u in staat om uw verwarmingssysteem op afstand aan te zetten, op tijd voor wanneer u thuiskomt.

Wat is de maximale temperatuur voor vloerverwarming

De maximale temperatuur voor vloerverwarming wordt bepaald door de aanbevolen temperaturen voor uw vloerbedekking. Bijvoorbeeld, steen, keramiek, terracotta, porselein en leisteen kunnen veilig worden verwarmd tot 29°C, terwijl tapijt, hout, vinyl en andere vloerbedekkingen beperkt moeten blijven tot 27°C. Check dit altijd goed bij de leverancier.

De daadwerkelijke stroomtemperaturen die nodig zijn om de gewenste kamertemperatuur te bereiken, kunnen variëren tussen 35°C en 55°C, afhankelijk van of een nat of droog systeem is geïnstalleerd samen met het type vloerbedekking.

Hoe installeer ik de thermostaat van de elektrische vloerverwarming?

Installatie thermostaat elektrische vloerverwarming 

Voor een specifieke handleiding per thermostaat verwijzen wij graag naar onze handleidingen pagina.

Onderstaand een algemeen stappenplan.

Benodigde tijd: 10 minuten


Algemene installatie thermostaat elektrische vloerverwarming 

  1. Alvorens aan de installatie van de thermostaat te beginnen is het om veiligheidsredenen raadzaam eerst de stroom uit te schakelen.

  2. De bruine en de blauwe draad van het elektrisch netwerk en de beide draden van Thermo Lámina, ook blauw en bruin, worden als volgt met de thermostaat verbonden:

  3. De bruine draad van het netwerk aan nummer 4 en de blauwe draad van het netwerk aan nummer 1 aansluiten.

  4. De bruine draad van Thermo Lámina eveneens aan nummer 4 aansluiten en de blauwe draad aan nummer 3.

Zo eenvoudig is het om de thermostaat aan te sluiten!
In grote ruimtes kan gewerkt worden met meerdere elektrische vloerverwarming thermostaten zodat de warmte naar wens geregeld kan worden.

De elektrische installatie in de betreffende ruimte moet voldoen aan alle veiligheidsnormen. U kunt kiezen voor het installeren van een aparte groep in de meterkast om zodoende de vloerverwarming apart van de rest van de elektrische installatie te laten fungeren.