actie
Tot € 100,- extra voordeel op het gehele assortiment thermostaten.
Combinatie voordeel: upgrade uw vloerverwarmingsets
Tot € 150,- extra voordeel wanneer u bij uw vloerverwarmingset kiest voor een wifi of klokthermostaat.

Thermostaat elektrische vloerverwarming: installatie & digitale thermostaat elektrische vloerverwarming

1. Hoe installeer ik de thermostaat van de elektrische vloerverwarming?

Installatie thermostaat elektrische vloerverwarming 

Alvorens aan de installatie van de elektrische vloerverwarming thermostaat te beginnen is het om veiligheidsredenen raadzaam eerst de stroom uit te schakelen.
De bruine en de blauwe draad van het elektrisch netwerk en de beide draden van Thermo Lámina, ook blauw en bruin, worden als volgt met de thermostaat verbonden:

Schema voor het installeren van de thermostaat van de elektrische vloerverwarming
  • De bruine draad van het netwerk aan nummer 4 en de blauwe draad van het netwerk aan nummer 1 aansluiten.
  • De bruine draad van Thermo Lámina eveneens aan nummer 4 aansluiten en de blauwe draad aan nummer 3.

Zo eenvoudig is het om de thermostaat aan te sluiten!
In grote ruimtes kan gewerkt worden met meerdere thermostaten zodat de warmte naar wens geregeld kan worden.

De elektrische installatie in de betreffende ruimte moet voldoen aan alle veiligheidsnormen. U kunt kiezen voor het installeren van een aparte groep in de meterkast om zodoende de verwarming apart van de rest van de elektrische installatie te laten fungeren.

2. Wat is een digitale thermostaat elektrische vloerverwarming?

Een digitale thermostaat; wat is het en hoe herkent u een digitale thermostaat

Soms wordt in een omschrijving de term digitale thermostaat gebruikt op een manier die verwarring geeft. Meestal wordt met digitaal bedoeld dat de gegevens zoals actuele en gewenste temperatuur op een scherm verschijnen. Vaak gebeurt het bedienen van een digitale thermostaat door middel van knopjes, een draaiknop of een touchscreen, maar soms zijn er mengvarianten.

Binnen het assortiment van Thermo Lámina bieden wij vijf verschillende (digitale) thermostaten aan. Per thermostaat geven wij aan of het gaat om een digitale thermostaat.

4IE wifi thermostaat van Warmup

De 4IE wifi thermostaat is de meest digitale thermostaat in het assortiment. De thermostaat kan zowel via en touch screen als via een app op uw gsm bediend worden. Naast vele instellingen kan ook veel informatie over verbruik en dergelijke bekeken worden. Het is een digitale thermostaat met absoluut topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Tempo klokthermostaat van Warmup

De Tempo klokthermostaat is eveneens echte digitale klokthermostaat en het nieuwe paradepaardje op dit gebied in het assortiment van thermolamina.nl. De robuuste digitale klokthermostaat heeft een fraai design en is zowel in zwart als in wit leverbaar. De bediening is eenvoudig met een draaiknop. Ook deze digitale thermostaat werkt met twee aparte sensoren voor vloer en kamertemperatuur.

Intelligent Control klokthermostaat

De Intelligent Control klokthermostaat is een echte digitale thermostaat. De bediening is wel nog met knoppen, maar de informatie wordt digitaal verwerkt en zorgt op die manier ook voor de aansturing van de verwarming. De Intelligent Control digitale klokthermostaat werkt met twee sensoren, eentje die de vloertemperatuur meet en een andere die de kamertemperatuur meet.

Thermostaat ET39

Ondanks het digitale afleesvenster is de thermostaat ET39 géén digitale thermostaat. De thermostaat wordt bediend met een mechanische draaiknop en is een normale analoge thermostaat. De ET39 is een robuuste, eenvoudig te bedienen thermostaat en hij wordt standaard gratis bij de folies van Thermo Lámina geleverd.

Thermosaat SAS816

Ook deze thermostaat, de SAS816 is géén digitale thermostaat ondanks de aanwezigheid van het kleine digitale afleesvenster. Ook deze thermostaat is analoog en wordt met een mechanische draaiknop bediend. De SAS816 wordt standaard gratis bij de verwarmingsmatten geleverd. Deze thermostaat werkt met een vloersensor. Ook deze thermostaat is robuust en is eenvoudig te bedienen.