Nieuwsberichten

De introductie van elektrische vloerverwarming van Thermo Lámina. Dé innovatie op gebied van elektrisch verwarmen in Nederland!

Vanaf nu is het zelf aanleggen van een elektrische vloerverwarming zeer eenvoudig geworden. De jonge internetonderneming TVOM uit Hollum heeft sinds kort de verwarmingsfolie van het Spaanse Thermo Lámina in Nederland op de markt gebracht. Deze verwarmingsfolie is zeer geschikt als bijvoorbeeld laminaatverwarming en is te koop via de nieuwe webshop van www.thermolamina.nl. Binnen een mum van tijd is het mogelijk om elektrische vloerverwarming zelf aan te leggen. De site biedt goede en duidelijke informatie over alle aspecten van deze elektrische vloerverwarming.

Elektrische vloerverwarming van Thermo Lámina is een goed alternatief voor andere systemen op het gebied van traditioneel verwarmen door middel van radiatoren of  ‘natte’ vloerverwarming systemen.

Het is een feit dat vloerverwarming een veel betere luchtkwaliteit geeft tijdens het verwarmingsproces dan traditioneel verwarmen met radiatoren. Om deze reden raadt de Wereldgezondheidsorganisatie vloerverwarming aan boven andere systemen.

Er zijn verschillende vloerverwarmingssystemen op de markt. Bijvoorbeeld de zogenaamde ‘natte systemen’ waarbij, net zoals in een traditioneel verwarmingssysteem, warm water door buizen wordt gepompt. Alleen zijn de buizen of slangen in dit geval in de vloer weggewerkt en niet zichtbaar. Naast het hoge comfort zijn er ook nadelen aan dit systeem verbonden. De lange opwarmingstijd, de vele voorbereidingswerkzaamheden en de kosten zijn de belangrijkste nadelen van dit verwarmingssysteem. Voor de gemiddelde doe-het-zelver is het namelijk onbegonnen werk om zo’n systeem zelf aan te leggen, wat betekent dat er dure professionele bouwkundige expertise nodig is voor de aanleg. Vooral in renovatieprojecten kan het aanleggen van een ‘nat’ vloerverwarmingssysteem behoorlijk in de kosten lopen.

 Een goed alternatief is een elektrisch vloerverwarmingssysteem. Hierbij wordt door middel van een thermostaat, een elektrische kabel en de verwarmingsfolie, de vloer op een aangename temperatuur gebracht. De voordelen zijn de lage installatiekosten, de eenvoudige installatie en de snelle opwarmingstijd.

Als nadelen worden altijd de hoge elektriciteitsprijzen en de vervuiling door de elektriciteitsproductie genoemd. Door het opwekken van elektriciteit in kolencentrales zou een elektrische vloerverwarming niet duurzaam en milieubelastend zijn. Deze beweringen zijn echter ongenuanceerd en kloppen niet meer met de werkelijkheid. De laatste jaren zijn de prijzen van zonnecellen immers zo gezakt dat het zelf opwekken van energie met zonnepanelen een realistisch alternatief is geworden. Bovendien is het interessanter om de zelf opgewekte energie te gebruiken voor het verwarmen van de woning dan het overschot voor een lage prijs te verkopen aan de elektriciteitsmaatschappijen. Op deze manier kan in één klap aanzienlijk bespaard worden op de kosten van gas en elektriciteit. Hiermee is tegelijkertijd ook het argument van ‘vuile’, in kolencentrales opgewekte energie van de baan. Elektriciteit is immers de zuiverste vorm van energie, duurzaam en niet vervuilend in het gebruik. Gas mag dan redelijk schoon zijn in het gebruik, het blijft een fossiele brandstof die maar in beperkte mate voorhanden is. De opwekking van elektriciteit kan echter duurzaam gebeuren zodat niets ons in de weg staat om te kiezen voor een gezonde, duurzame en betaalbare vloerverwarming.

 Thermolamina.nl speelt helemaal in op deze trend. De duurzame flinterdunne verwarmingsfolie van Thermo Lámina is bovendien in Europa ontwikkeld en geproduceerd. Het is een kwalitatief hoogwaardig alternatief voor de vele Aziatische producten die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn. Het product is dermate duurzaam en sterk dat de fabrikant het aandurft om maar liefst 15 jaar garantie te geven. De elektrische vloerverwarming van Thermo Lámina is bovendien veiliger dan de meeste concurrerende producten en kan ook zonder problemen dubbel aangebracht worden, waardoor het vermogen verdubbeld wordt en een ruimte in zeer korte tijd op een aangename temperatuur kan worden gebracht.

De voordelen van Thermo Lámina op een rij:

  •  Eenvoudig Doe-het-zelf aan te leggen.
  • Gunstig geprijsd, max € 52,50 per m².
  • Gratis themostaat twv € 45,-
  • Lage aanleg & installatiekosten
  • Europese top kwaliteit.
  • Duurzaam.
  • 15 jaar garantie.
  • Snelle opwarmtijd.
  • Gratis verzending & alle prijzen incl. BTW.

De lancering van Thermo Lámina is een goede stap in de richting van comfortabel, duurzaam en milieubewust verwarmen in Nederland. De producten zijn van hoge kwaliteit en zeer gunstig geprijsd. Bovendien kan de koper rekenen op een goede garantie en deskundige begeleiding via de website en klantenservice.

Door Thijs Verbeek Oktober 2012