actie
Tot € 100,- extra voordeel op het gehele assortiment thermostaten.
Combinatie voordeel: upgrade uw vloerverwarmingsets
Tot € 155,- extra voordeel wanneer u bij uw vloerverwarmingset kiest voor een wifi of klokthermostaat.

Onze elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming, maakt het radiatoren overbodig?

Elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming is ideaal aangezien dit enorm aan radiator ruimte scheelt in uw woonkamer. Of radiatoren overbodig zijn hangt af van de isolatie van de kamer en van het gebruik van de kamer.

Radiatoren warmen snel op.  Elektrische vloerverwarming onder laminaat of een houten vloer ook. Wanneer vloerverwarming onder een tegelvloer wordt aangelegd is de opwarmtijd over het algemeen iets langer. Als (elektrische) vloerverwarming warm is en de gehele vloeroppervlakte gelijkmatig verwarmd is, zijn radiatoren meestal overbodig.

Dit komt doordat het warme-voeten-gevoel het toelaat om de verwarming een aantal graden lager te zetten en het toch lekker warm te hebben.  De oorzaken hier van zijn, de verschillende manieren van opwarmen en luchtverplaatsing. Onderstaand wordt dit visueel weergegeven:

Een andere factor die meespeelt is de isolatiegraad van de kamer. Indien een kamer niet voldoende geïsoleerd is of indien de kamer op een andere wijze vaak warmte verliest kan het zijn dat het vermogen niet toereikend is.

Thermo Lámina kan een oplossing bieden omdat het dubbel kan gelegd worden. Voor een advies op maat kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Ook hier gelden weer een aantal spelregels of aandachtspunten:

1. Indien u de verwarmingsfolie van Thermo Lámina dubbel legt moet er u rekening mee houden dat u een iets dikkere cementlaag (3 à 4 cm) moet aanbrengen. Bovendien moet er op gelet worden dat er voldoende ruimte is waar de cementlaag op de ondervloer kan hechten. Ook is de opbouwhoogte van de folie groter.

2. Indien u 2 folies van 25 m² gebruikt in een ruimte van 25 m² heeft u dus ook 2 thermostaten. Dat kan handig zijn, maar u moet ook de plaats hebben om ze aan te sluiten. Bovendien moet u met de elektriciteitsgroepen rekening houden dat u het maximum aantal ampère niet overschrijdt, anders loop u het risico dat de zekeringen er om de haverklap uitvliegen. Om dit te voorkomen moet u de folies op aparte groepen aansluiten.

Wij bieden voor elke vloer de oplossing, ook elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming.

Verwarmingsfolie voor laminaat, houten vloeren, parket.

Vloerverwarmingsmatten voor tegels: