Wat is de levensduur van een elektrische vloerverwarming?

Levensduur elektrische vloerverwarming uitgelegd

Dit is een moeilijke vraag om een eenvoudig antwoord op te geven. Eerst en vooral is er een verschil tussen de levensduur van elektrische vloerverwarmingsmatten en die van vloerverwarmingsfolie. Binnen de folies is er een verschil tussen de folies met een zogenaamde koolstofcoating en bijvoorbeeld de folies van het type Thermolamina. Wat de matten betreft is er weer een verschil tussen de pvc-matten en de matten met een aansluiting die beschermd wordt met teflon.

Om te beginnen met de matten kan men stellen dat met de kennis van nu de experts ervan uitgaan dat de levensduur van standaard pvc matten meer dan 50 jaar is, mits ze ingebed zijn in egaline of specie. De garantietermijn die alle fabrikanten voor dit type hanteren is 10 jaar. Voor de elektrische vloerverwarming matten die een teflon bescherming hebben bij de aansluitingen e.d. gaat men zelfs uit van een mogelijke levensduur van meer dan 100 jaar, mits ingebed in een beschermende egaline- of specielaag. Een voorbeeld hiervan zijn de StickyMatten, waarop de fabrikant Warmup zelfs een levenslange garantie geeft. Dit geeft vertrouwen aan de gebruiker, want dit type wordt vooral toegepast onder tegelvloeren en die haalt u er niet even uit indien er zich een probleem zou voordoen. Daarom is controle van de werking van de verwarmingsmatten voordat de tegelvloer of de egalinelaag wordt aangebracht, zo belangrijk.

De verwarmingsfolies zijn van kunststof en hebben vermoedelijk een minder lange levensduur, maar ze zijn wel gemakkelijk te vervangen omdat deze verwarmingselementen haast uitsluitend voor toepassing onder laminaat of pvc worden ingezet. Dit heeft te maken met het feit dat een laminaatverwarming een vermogen mag hebben van maximaal 120W en daarom zijn de matten met vermogens van 150W tot maar liefst 200W dus ongeschikt om als laminaatverwarming te dienen.

De folies van Thermolamina worden verwarmd door dunne draden van een nikkelchroomlegering en zullen nooit in de loop van de tijd minder gaan verwarmen zoals dat het geval is bij de folies met koolstof banen. De folies met koolstofbanen bestaan in twee varianten waarvan de goedkope variant van een soort koolstofcoating voorzien wordt. Deze folies zullen al snel hun vermogen beginnen te verliezen waardoor ze minder warmte afgeven en ook de opwarmtijd langer wordt. Goedkoop wordt dan al snel duurkoop. De folies van Thermolamina werken daarom via draden en niet via koolstofbanen. Hierdoor kan de leverancier een garantie van 15 jaar in plaats van de gebruikelijke 10 jaar afgeven. De levensduur van de folies van Thermolamina is echter veel langer, maar omdat precieze meetgegevens nog ontbreken staat nog niet vast hoe lang dit zal zijn, maar het is de verwachting dat de gemiddelde levensduur meer dan 30jaar zal bedragen.

De keuze van uw vloerbedekking bepaalt het type elektrische vloerverwarming

Laminaat, hout, parket

Elektrische vloerverwarmingsfolie
Bekijk de verwarmingsfolie 120W/m² in onze webshop

Geschikt voor laminaat, hout & parket. Merk: Thermo Lámina. 15 jaar garantie.

Tegels

Bekijk de matten 150W/m² of 200W/m² in onze webshop

Geschikt voor ruimtes die betegeld gaan worden zoals de badkamer, toilet, keuken. Merk: Thermo Lámina. 10 jaar garantie.

Tegels

Vloerverwarming elektrisch d.m.v. StickyMatten 150 & 200Watt/m2
Bekijk de StickyMat 150W/m² of Stickymat 200W/m²

Geschikt voor ruimtes die betegeld gaan worden. Merk: Warmup. Levenslange garantie.

Tegels

Vloerverwarming elektrisch d.m.v. het DCM-PRO systeem (verwarmingskabels)
Bekijk het DCM-PRO Systeem 150W/m²

Ideaal voor ruimtes met veel hoeken. Geschikt voor renovatie en nieuwbouw. Merk: Warmup. Levenslange garantie.

Al onze sets elektrische vloerverwarming zijn voorzien van een gratis thermostaat

ACTIE: COMBIDEAL

Om de temperatuur te regelen kunt u gebruiken maken van de gratis standaard AAN/UIT vloerverwarming thermostaat. Maar u kunt u uw elektrische vloerverwarming set ook upgraden met een:

  • WARMUP Tempo digitale klokthermostaat +€ 15 (u heeft € 154,95 voordeel) of een
  • WARMUP Wifi thermostaat +€ 125 (u heeft €150 voordeel).
WARMUP Tempo klokthermostaat
WARMUP Tempo klokthermostaat
WARMUP 4iE Smart Wifi Thermostaat
WARMUP 4iE Smart Wifi Thermostaat
Wat kost vloerverwarming?

In dit uitgebreide artikel trachten wij deze vraag over vloerverwarming & kosten te beantwoorden.

Wat is de prijs per m² vloerverwarming?

Bij de berekening van de prijs per m² vloerverwarming dient u rekening te houden met een aantal aspecten.