actie
Thermolamina.nl bestaat 5 jaar en dat vieren we!
Bij elke aankoop van minimaal 5m2 vloerverwarming gratis een luxe, programmeerbare digitale thermostaat t.w.v. €169,95 cadeau!
Gepost op

Kan de elektrische vloerverwarming onder laminaat?

Rol elektrische vloerverwarming Thermo Lámina

De verwarmingsfolie van Thermo Lámina kan perfect onder laminaat aangebracht worden. Hieronder vindt u meer uitleg over de installatie van de elektrische vloerverwarming van Thermo Lámina onder laminaat.

Eenvoudige installatie van elektrische vloerverwarming onder laminaat 

Op de schoongemaakte vloer beginnen we met het aanbrengen van de polyethyleen folie (deze folie is bij elke betere Doe-het-zelf zaak te krijgen en dient om de vloer te isoleren). Zorg er voor dat de folie zo strak mogelijk op de vloer wordt aangebracht. Het is ook belangrijk dat de gehele oppervlakte met de isolerende folie bedekt wordt zodat de warmte later nergens kan ‘weglekken’.

Op de isolerende folie beginnen we nu met het aanbrengen van de verwarmingsfolie van Thermo Lámina. We beginnen zo dicht mogelijk bij de plaats waar de stroom en de thermostaat worden aangesloten.

Maak bij het startpunt de verwarmingsfolie van Thermo Lámina met tape goed vast op de ondergrond, alvorens deze uit te rollen.

Vervolgens tijdens het uitrollen op regelmatige plaatsen de folie op de ondergrond bevestigen met tape.

Wanneer men bij de tegenovergestelde muur aankomt de film 2 x in een rechte hoek vouwen. De vouwen goed bevestigen op de isolerende film en in tegenovergestelde richting de folie verder afrollen.

Om een goed visueel beeld te krijgen, kunt u de onderstaande instructievideo bekijken. U krijgt uitleg hoe u de vloerverwarming onder laminaat moet aanleggen.

Deze handelingen dient u te herhalen totdat de verwarmingsfolie van Thermo Lámina geheel verdeeld is over het oppervlak zonder ooit in de film te knippen of te snijden. Indien de verwarmingsfolie te lang is, kunt u met dezelfde folie in een aangrenzend vertrek verder gaan. Als dat laatste niet mogelijk is kunt u kiezen om de verwarmingsfolie gedeeltelijk dubbel te leggen of om het teveel af te snijden en de uiteinden van de koperen geleidingstrips met isolatietape af te plakken.

Als extra bescherming tegen eventuele lekkages kan de verwarmingsfolie van Thermo Lámina beschermd worden met een isolerende film. Let er wel op dat u een isolerende film neemt die warmte doorlaat, anders functioneert de verwarmingsfolie niet naar behoren en heeft u niet de gewenste  laminaatverwarming die u graag wilt.

Nadat de verwarmingsfolie van Thermo Lámina onder het laminaat is aangebracht kan de laminaatvloer gelegd worden. Let wel op dat er een uitsparing voorzien wordt voor de kabel naar de thermostaat. Deze kabel kan met een leidinggootje weggewerkt worden.

Kortom, de elektrische vloerverwarming van Thermo Lámina is perfect te gebruiken als vloerverwarming laminaat. Lees hier meer over de voordelen van onze laminaatverwarming of bezoek onze webshop om te bestellen.

Voordelen van vloerverwarming en laminaat op een rij:

 Onzichtbaar – zeer hoog rendement – onderhoudsvrij – geluidloos – zonder radiatoren of leidingen – meer ruimte voor uw bank, tv-meubel, eettafel  en kasten  – ideale verdelingen van de temperatuur – zonder luchtverplaatsing – beïnvloedt de luchtvochtigheid niet – houdt de vloer droog – meer comfort voor allergie patiënten – makkelijk te programmeren

Vloerverwarming geeft warmte en comfort. Maak uw laminaat, parket of houten vloer comfortabel met de elektrische vloerverwarming van Thermo Lámina.