Hoeveel kWh verbruikt deze vorm van elektrische verwarming?

Rol elektrische vloerverwarming Thermo Lámina

Hoeveel kWh verbruikt deze vorm van elektrisch verwarmen? Bijvoorbeeld om een ruimte van 25 m² van 16 naar 19 graden te verwarmen en hem op deze temperatuur te houden?

De verwarmingsfolie van Thermo Lámina verbruikt maximaal 120W/m² folie. Dus een verwarmingsfolie van 25 m² verbruikt maximaal 25 x 120W= 3000W.

Hoeveel is het verbruiken om de temperatuur van de kamer van 16 naar 19 graden te verwarmen is niet exact te beantwoorden omdat we de isolatiegraad van de kamer niet kennen. Het totale verbruik is namelijk gelijk aan het verbruik om de kamer 3 graden op te warmen + het verbruik om het warmteverlies in de kamer te compenseren. Dus hoe slechter een kamer is geïsoleerd hoe groter het verbruik en uiteraard omgekeerd hoe beter de isolatie is hoe minder het verbruik van de elektrische verwarming. Wel zijn er praktijktesten gedaan met volgende resultaten:

Verbruik

Het verbruik is maximaal 120W/m². Tijdens testen is gebleken dat het verbruik in de praktijk veel lager ligt dan het aangegeven maximlel verbruik. Zo werd tijdens de testen voor kwaliteits- en veiligheidscertificaten een gemiddeld verbruik gemeten van minder dan 30W/m²  om een goed geïsoleerde ruimte op 21°C te houden bij een buitentemperatuur van ca. 7°C. Voor een folie van 5m² is dit een totaal verbruik van minder dan 15oW/u. In de praktijk zal het verbruik op ca. 60 tot 90W/m², of een totaalverbruik van 300 à 450W/u voor een folie van 5m²,  liggen voor normaal geïsoleerde ruimtes onder normale winterse omstandigheden. Onder milde omstandigheden zal het gemiddeld verbruik liggen op ca. 15 à 30W/m² of 75 tot 150W/u voor de folie van 5m². Voor elk product in de webshop is het verbruik toegelicht.as