Hoe vergelijk ik het verbruik van een elektrische vloerverwarming met het verbruik van een CV-ketel op gas?

Rol elektrische vloerverwarming Thermo Lámina

In principe moet je 8,96Kwh tellen per verbruikte m³ gas. Uit onderzoek is echter gebleken dat een gasgestookte ketel met een verwarmingssysteem met radiatoren maar voor 50% gas verbruikt voor het verwarmen van de woning. De rest van het verbruik is verlies. Als men de conclusie van dit onderzoek toepast op onze vergelijkingsvraag dan moet men 4,48Kwh per m³ gas tellen. Omdat de diverse types verwarmingssystemen op gas ook kunnen verschillen kan men stellen dat de omrekening tussen 4,48 en 8,96 ligt, waarbij het gemiddelde dichter bij de 4,48 ligt. Indien men nu van gas naar elektrisch verwarmen omschakelt kan men het bestaande gasverbruik vermenigvuldigen met 80%, dus het aandeel voor verwarmen (de rest is douchen, koken,..) en deze uitkomst vermenigvuldigen wij met 4,48  voor het minimum en met 8,96 voor berekening van het maximum stroomverbruik. Men heeft dan de uitersten waartussen het extra stroomverbruik zal liggen bij overschakeling op elektrisch verwarmen. Dit resultaat moet men nog eens delen door 1,1 en 1,2 om zodoende weer een bandbreedte te krijgen, waarbinnen aangegeven wordt hoeveel zuiniger een vloerverwarming is ten opzichte van een verwarming met radiatoren.

Rekenvoorbeeld: verbruik van elektrische vloerverwarming met een CV-ketel op gas

Huidig gasverbruik 2500m³, van dit verbruik zal ongeveer 2000m³ voor verwarming zijn. Indien we overschakelen op elektrisch verwarmen zal het verbruik dus liggen tussen (2000 x 4,48) en (2000 x 8,96) of tussen 8.960Kwh en 17.920Kwh. Omdat we gasgestookt met radiatoren willen vergelijken met een elektrische vloerverwarming delen we deze uitersten door 1,2 en 1,1 ofwel (8960/1,2) en (17920/1,1) en we krijgen als resultaat een verbruik tussen 7.466Kwh en 16.290Kwh. Dit is natuurlijk een groot verschil, maar we moesten rekening houden met ontelbare types CV-ketels en installatiesystemen voor verwarming. In de praktijk en ook uit onderzoek blijkt dat het werkelijke verbruik voor deze case ergens tussen de 7.500 en 8.500Kwh zal liggen. We moeten ook nog rekening houden dat een CV ketel ongeveer 750Kwh aan stroom verbruikt en ca € 100,- aan onderhoudskosten heeft. Verder kost een doorsnee ketel ook ca. € 100,- meer aan afschrijving. Als we dat weer omrekenen naar kosten en we gaan uit van een KWh-prijs van € 0,20 en een gasprijs van € 0,60 Dan krijgen we dat gasgestookt € 1550,- kost of ca. € 130,-/maand en dat een elektrische vloerverwarming in de praktijk in dezelfde woning tussen € 1500,- en  € 1700,- per jaar zal liggen ofwel tussen €125,- en € 142,- per maand. Kijken we dan ook naar de aanschafprijs en de installatiekosten dan komt een elektrische vloerverwarming van Thermo Lámina heel goed uit de vergelijking met een traditioneel verwarmingssysteem met een CV ketel op gas.

Wat uw keuze ook is, Thermo Lámina heeft voor alle vloeren en ruimtes dé elektrische vloerverwarming oplossing in huis

De keuze van uw vloerbedekking bepaalt het type elektrische vloerverwarming

Laminaat, hout, parket

Elektrische vloerverwarmingsfolie
Bekijk de verwarmingsfolie 120W/m² in onze webshop

Geschikt voor laminaat, hout & parket. Merk: Thermo Lámina. 15 jaar garantie.

Tegels

Elektrische vloerverwarming mat 150watt Intelligent Contol Tempo 4iE
Bekijk de matten 150W/m² in onze webshop

Geschikt voor ruimtes die betegeld gaan worden zoals de badkamer, toilet, keuken. Merk: Thermo Lámina. 10 jaar garantie.

Tegels, vinyl, linoleum

Vloerverwarming elektrisch d.m.v. StickyMatten 150 & 200Watt/m2
Bekijk de StickyMat 150W/m² of Stickymat 200W/m²

Geschikt voor ruimtes die betegeld gaan worden plus vinyl en linoleum. Merk: Warmup. Levenslange garantie.

Tegels

Vloerverwarming elektrisch d.m.v. het DCM-PRO systeem (verwarmingskabels)
Bekijk het DCM-PRO Systeem 150W/m²

Ideaal voor ruimtes met veel hoeken. Geschikt voor renovatie en nieuwbouw. Merk: Warmup. Levenslange garantie.

Al onze sets elektrische vloerverwarming zijn voorzien van een gratis thermostaat

Om de temperatuur te regelen kunt u gebruiken maken van de gratis standaard AAN/UIT vloerverwarming thermostaat.

CombiActie: Momenteel kunt u uw vloerverwarmingset upgraden met een:

  • WARMUP Tempo digitale klokthermostaat +€ 15 (u heeft € 154,95 voordeel) of een
  • WARMUP Wifi thermostaat +€ 125 (u heeft €150 voordeel).

WARMUP Tempo klokthermostaat
WARMUP Tempo klokthermostaat
WARMUP 4iE Smart Wifi Thermostaat
WARMUP 4iE Smart Wifi Thermostaat