Heeft u specifieke aanwijzingen voor elektrische vloerverwarming onder vloerbedekking?

Rol elektrische vloerverwarming Thermo Lámina

Situatie: Ik zoek een oplossing voor vloerverwarming onder vloerbedekking d.m.v. verwarmingsfolie. Heeft u specifieke aanwijzingen voor vloerbedekking?

– keuze ondervloer
– lijmen
– type vloerbedekking
– alternatieve thermostaat

Antwoord:  Voor elektrische verwarming onder vloerbedekking zijn een aantal zaken van belang.

  • Zo moet er eerst en vooral voor gezorgd worden dat de isolatie onder de verwarmingsfolie groter is dat de isolerende werking van de vloerbedekking, anders verdwijnt de warmte gedeeltelijk in de vloer er onder.
  • Een ander aspect is de keuze van de vloerbedekking. Deze moet geschikt zijn voor plaatsing op vloerverwarming. Veel tapijten en vloerbedekking hebben de neiging de warmte enorm te dempen, daardoor loopt de warmte onder de vloerbedekking hoog op maar de temperatuur in de ruimte blijft laag.
  • Wat de keuze van de thermostaat betreft kunnen we wel aangeven dat bij een thermostaat met vloersensor er in het geval van een afwerking met vloerbedekking er het probleem kan ontstaan dat de vloersensor aangeeft dat de temperatuur hoog genoeg is terwijl het in de ruimte nog te koud is. De reden ligt in wat ik hierboven heb beschreven.
  • Lijmen moeten geschikt zijn voor gebruik op verwarmde vloeren. Tevens is het van belang te onthouden dat het niet mogelijk is om te lijmen op de verwarmingsfolie, aangezien de lijm niet hecht op de folie. In dat geval is het mogelijk om te kijken naar de vloerverwarmingsmatten of het DCM-Pro systeem.