Elektrische vloerverwarming aanleggen & installeren

Handleidingen voor verwarmingsfolie, verwarmingsmatten, DCM-Pro verwarmingskabels & thermostaten

Onderstaand vindt u de handleidingen voor het zelf aanleggen en installeren van elektrische vloerverwarming. Tevens vindt u handleidingen voor thermostaten die geschikt zijn voor elektrische vloerverwarming.

U kunt elektrische vloerverwarming aanleggen met behulp van verwarmingsfolie. Folie is de beste oplossing voor de toepassing onder laminaat, parket en houten vloer.

Daarnaast kunt u zelf vloerverwarming aanleggen door middel van vloerverwarmingsmatten en verwarmingskabels. Matten en kabels zijn de beste oplossing onder een tegel- of gietvloer, bijvoorbeeld wanneer u elektrische vloerverwarming gaat aanleggen in een badkamer of toilet.

Elektrische vloerverwarming aanleggen d.m.v. Verwarmingsfolie

Deze elektrische vloerverwarming wordt geïnstalleerd onder vloerafwerkingen zoals laminaat, parket houten vloeren:

Handleiding Thermo Lámina – handleiding elektrische vloerverwarming met verwarmingsfolie

Thermo Lámina – handleiding elektrische vloerverwarming met verwarmingsfolie

Elektrische vloerverwarming aanleggen d.m.v. Vloerverwarmingsmatten

Deze elektrische vloerverwarming wordt geïnstalleerd onder tegels en gietvloeren en kan toegepast worden bij het zelf aanleggen in bijvoorbeeld badkamer, toilet en keuken:

Thermo Lámina – handleiding elektrische vloerverwarming vloerverwarmingsmat

Thermo Lámina – handleiding elektrische vloerverwarming vloerverwarmingsmat

Warmup – handleiding elektrische verwarmingsmat Stickymat

Warmup – handleiding elektrische verwarmingsmat StickyMat

Stappenplan elektrische vloerverwaming aanleggen d.m.v de StickyMat verwarmingsmat

 1. Markeer de vloer en de mat 

  Markeer met een markerpen de plekken op de ondervloer waar het vaste meubilair en eventueel andere obstakels komen te staan. Installeer de mat NIET op deze plekken. Meer informatie

 2. Test tijdens installatie

  Voer dezelfde test uit die op pagina 5 werd beschreven om te controleren dat het verwarmingselement niet tijdens het planningstadium is beschadigd.

 3. De mat knippen, draaien en bevestigen

  Wanneer u zeker weet dat de mat correct en volgens de aanwijzingen in stap 2 is neergelegd, begint u met het knippen en draaien van de mat volgens de markeringen die u heeft gemaakt. U begint hiermee op de plek die zich het dichtste bij de thermostaat bevindt. Meer informatie

 4. Test na installatie

  Voer dezelfde test uit als in stap 2. If at this stage you do not get the expected reading or you are getting an open circuit contact Warmup.

 5. Installatie van de vloersonde

  Plaats de vloersonde (van de thermostaat) onder het glasvezel gaas en tussen twee verwarmingselementen in. De vloersonde moet in het midden tussen de twee verwarmingselementen worden geïnstalleerd en moet zich ten minste 150mm in de verwarmde ruimte bevinden. Bevestig de vloersonde aan de vloer met plakband. OPMERKING: GEEN TAPE GEBRUIKEN BOVEN DE SENSOR TIP. Meer informatie

 6. Montage van stroomkabels

  Iedere mat is voorzien van een enkele stroomkabel voor aansluiting van de mat op de thermostaat. Om ervoor te zorgen dat de stroomkabel op dezelfde hoogte ligt als het verwarmingselement, kan het nodig zijn dat u een groef in de ondervloer moet snijden of beitelen. Let er hierbij vooral op dat u het verwarmingselement niet beschadigt. Bevestig de stroomkabel aan de vloer met plakband.
  De stroomkabel verdwijnt onder de inbouwsleuven/buizen die naar de thermostaat lopen. Het is mogelijk om de stroomkabel in te korten of te verlengen, maar let er dan op dat u niet in de in de fabriek gemaakte verbinding knipt.

 7. Betegelen en voegen van de vloer

  Gebruik keramische tegellijm en voegspecie die geschikt is voor gebruik met tegelvloerverwarmingen (ze moeten een flexibel hechtingsmiddel bevatten). Het is van belang dat iedere tegel stevig in de tegellijm is ingebed, zonder open ruimtes of lucht onder de tegels. Bewaar geen tegels of zware objecten bovenop de mat tijdens het leggen van de tegelvloer. Laat de lijm eerst 8 dagen drogen alvorens het systeem in te schakelen.

Elektrische vloerverwarming aanleggen d.m.v. Warmup DCM-Pro verwarmingskabels

Deze elektrische vloerverwarming wordt geïnstalleerd  onder tegels en gietvloeren en kan toegepast worden bij het zelf aanleggen in bijvoorbeeld de badkamer, toilet en keuken:

Warmup – Installatie handleiding Warmup-IM-DCM-PRO

Warmup – Installatie handleiding Warmup-IM-DCM-PRO

Handleidingen elektrische vloerverwarming thermostaten

De thermostaten zijn alleen geschikt voor elektrische vloerverwarming:

Merk: WARMUP

Handleiding Warmup DCM-PRO

Handleiding 4iE Smart WiFi Thermostaat – Warmup

Handleiding 4iE Smart WiFi Thermostaat van Warmup

Handleiding DIgitale klokthermostaat Thermostaat Tempo – Warmup

Handleiding Thermostaat MSTAT – Warmup

Merk: MAGNUM

Handleiding Intelligent Control

Handleiding MAGNUM Intelligent Control digitale klokthermostaat

MERK: SAS816

Handleiding SAS816

Handleiding SAS816 thermostaat (Engelstalig)

VLOERSENSOR:

Handleiding vloersensor

Handleiding vloersensor

Instructievideo verwarmingsfolie zelf aanleggen

In onderstaande instructievideo wordt u getoond hoe u de verwarmingsfolie van Thermo Lámina zelf kunt aanleggen.

Instructievideo Warmup Stickymat aanleggen

Instructievideo Warmup DCM-Pro verwarmingskabels zelf aanleggen

In onderstaande Engelstalige instructievideo wordt u getoond hoe u de Warmup DCM-PRO verwarmingskabel zelf kunt aanleggen.

Instructievideo Warmup StickyMat 3D – Elektrische wandverwarming aanleggen

In onderstaande Engelstalige instructievideo wordt u getoond hoe u de Warmup StickyMat 3D, elektrische wandverwarming voor uw badkamer kunt aanleggen.

Bekijk ons gehele assortiment

Indien u ondanks de instructievideo en de handleidingen nog hulp nodig heeft bij het zelf aanleggen van de elektrische vloerverwarming, dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. Onze helpdesk is dagelijks te bereiken (ook in het weekend). Wij zullen u alle hulp bieden die nodig is om tot een succesvolle installatie van uw vloerverwarming te komen.

Om het PDF-bestand te openen, dient u te beschikken over het gratis programma Adobe Reader (www.adobe.nl) of vergelijkbare programma’s die het PDF-formaat ondersteunen. De handleiding kunt u vervolgens in zien.