actie
Thermolamina.nl bestaat 5 jaar en dat vieren we!
Bij elke aankoop van minimaal 5m2 vloerverwarming gratis een luxe, programmeerbare digitale thermostaat t.w.v. €169,95 cadeau!
Gepost op

Elektrische vloerverwarming badkamer. Dit zijn de oplossingen:

Voor vloerverwarming badkamer heeft u vloerverwarmingsmatten of folie nodig

Als afwerking van de vloer in uw badkamer heeft u de keuze uit tegels, laminaat en klik pvc. De meest voorkomende keuze als vloerafwerking in een badkamer zijn tegels. Deze keuze heeft invloed op het type elektrische vloerverwarming. Thermo Lámina heeft voor uw badkamer zowel de vloerverwarming oplossing onder tegels als een onder een laminaat of klik PVC-vloeren.

Elektrische vloerverwarming onder tegels in de badkamer

Onder tegels adviseren wij een elektrische vloerverwarming met vloerverwarmingsmatten. Deze kunnen vlak onder de tegelvloer gelegd worden zodat de te verwarmen massa tot een minimum beperkt wordt. De matten hebben een vermogen van 150W/m². Zowel de standaard thermostaat voor deze matten als de klokthermostaat werken met een vloersensor. Hiermee kunt u temperatuur van de elektrische vloerverwarming  eenvoudig instellen via de gratis bijgeleverde thermostaat. Door de zelfklevende achterkant gaat het aanleggen snel en efficiënt waardoor de aanlegkosten bij uitbesteding van het werk laag blijven.

Jubileum voordeel op alle vloerverwarming voor uw badkamer. Altijd inclusief gratis thermostaat

Vanaf 5 m² nu met gratis digitale klokthermostaat ter waarde van € 169,95.

>> Direct naar de webshop <<

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over de vloerverwarmingsmatten? Neem gerust contact met ons op of bekijk in de webshop.

Wat onze klanten zeggen

Bij dit bedrijf valt het me met name de snelle levering op, volledig zonder enige kosten. Dit heb ik als zeer positief ervaren. Tevens bij het beantwoorden van vragen over het product werd ik snel geholpen. Bij internetbestellingen vind ik dit erg belangrijk. Ik kan deze site en het product dan ook bij iedereen aan bevelen.

J.J. Bruin

Zeer goede klantenservice, mails worden snel beantwoordt en er wordt een goed advies gegeven voor onze specifieke situatie. Hoewel er niet geadverteerd wordt met 24 uurs levering, was dit bij ons wel het geval.

de Vries

Snelle levertijd en betrokken met de klanten. Willen behulpzaam zijn en moeite doen voor de klant. Super!

R. Huls


Bestel uw elektrische vloerverwarming in 3 stappen

Meet uw vloeroppervlak welke u wilt voorzien van elektrische vloerverwarming. Heeft u advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bestel het gewenste formaat in de webshop. Bij alle pakketten krijgt u gratis een thermostaat geleverd. U kunt ook kiezen voor een luxere digitale klokthermostaat.

Heeft u voor 14:30 besteld? Dan wordt uw pakket in de meeste gevallen de volgende dag gratis bezorgd door PostNL. U ontvangt uiteraard een track & trace code van ons, zodat u uw pakket kunt volgen.

De meest voorkomende keuze als vloerafwerking in een badkamer zijn  dus tegels. We hebben de voor- en nadelen van de diverse vloerafwerkingen in combinatie met een elektrische vloerverwarming in een badkamer voor u op een rij gezet.

Tegels als vloerafwerking in uw badkamer

Tegels zijn de meest toegepaste vloerafwerking in badkamers in de Benelux.

Voordelen van een tegelvloer zijn:

  • Het onderhoudsgemak
  • De vochtbestendigheid.

Nadelen van een tegelvloer zijn:

  • Tegels voelen sneller koud aan
  • Hogere aanschafprijs en plaatsingskosten

In combinatie met een vloerverwarming in de badkamer is er nog een nadeel. Tegels hebben een behoorlijk grote massa in vergelijking met klik pvc-vloeren of laminaat. Dit betekent dat er een langere opwarmtijd is, alvorens niet alleen de tegels maar ook de hele ruimte wordt verwarmd .  Het voordeel daarvan is wel dat tegels veel langer warm blijven dan andere vloerafwerkingen.

Een gevolg van dit alles is dat in het geval van een tegelvloer het raadzaam is de vloerverwarming in de badkamer in koude periodes nooit uit te zetten. Men kan wel wat lager schakelen, maar de verwarming moet aanblijven. Anders duurt het immers veel te lang voordat de badkamer behaaglijk warm wordt.

Het tekort aan vloeroppervlak kan opgevangen worden door een elektrische radiator of een bestaande klassieke radiator of CV. Die stralingswarmte is direct beschikbaar en zorgt, in combinatie van een vloerverwarming, voor een bijzonder aangenaam warmtecomfort.

Klik pvc- en laminaat als afwerking in de badkamer

Over het algemeen zijn deze soorten vloerafwerking goedkoper in aanschaf en plaatsen. Men moet wel vooraf checken of het gekozen type geschikt is voor badkamers in combinatie met een vloerverwarming. Klik PVC en laminaat voelen minder koud aan en verwarmen ook snel. Dus naast warme voeten wordt ook de badkamer snel verwarmd omdat deze vloerafwerkingen minder massa hebben die moet verwarmd worden. Ze koelen daarom ook sneller weer af. Omdat de vloer snel opwarmt is het niet nodig om de vloerverwarming in koude periodes altijd aan te zetten. Wat betreft het beschikbare vermogen kan men ook bij dit type vloerafwerking er voor kiezen om de combinatie te maken met een elektrische of een klassieke radiator om het tekort aan vermogen op te vangen.

Elektrische vloerverwarming onder klik PVC of laminaat in de badkamer

Indien u kiest voor een klik PVC-vloer of een laminaatvloer in de badkamer adviseren wij u Thermo Lámina verwarmingsfolie. Deze slechts 0,2 mm dikke folie is snel aan te leggen en door de geringe laagdikte van het systeem de ideale oplossing voor die ruimtes waar elke mm opbouwhoogte telt. Het vermogen is 120W/m² . De standaardthermostaat reageert op luchttemperatuur. Kijk voor meer informatie in onze webshop.

Bij de aanleg van een vloerverwarming in een badkamer en zeker bij een elektrische vloerverwarming moet men een aantal zaken zeer goed in acht nemen. Dit heeft alles te maken met de complicerende factor vocht en het feit dat men vaak naakt in deze ruimte verblijft. Bovendien nemen bad en eventuele douchecabine veel plaats in zodat er weinig vloeroppervlak overblijft om voldoende vermogen te hebben om de ruimte warm te krijgen. Van een elektrische vloerverwarming in de badkamer wordt bovendien ook een hogere temperatuur verwacht dan in een ander vertrek.

Indien er voor de combinatie van een bestaande radiator met een elektrische vloerverwarming kiest, heeft men het beste van twee werelden. De radiator zorgt voor stralingswarmte en een snelle opwarming en de elektrische vloerverwarming in de badkamer zorgt voor een hoog warmtecomfort.

Heeft u vragen over onze elektrische vloerverwarming systemen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Onderstaand vindt u meer informatie over:
Elektrische vloerverwarming kosten & prijs berekening per m²
Kosten vloerverwarming infrezen en voor- en nadelen nieuwbouw versus bestaande woning