Elektrische vloerverwarming PVC vloer

Kan elektrische vloerverwarming onder PVC vloer? Folie is de ideale oplossing

Verwarmingsfolie is de ideale elektrische vloerverwarming voor PVC vloeren. Voor zowel klik pvc als plak pvc hebben wij een oplossing in huis. In ons assortiment zijn twee types verwarmingsfolie opgenomen.

LET OP: In alle gevallen is het van belang om navraag te doen bij uw leverancier/fabrikant van de PVC vloer. Soms worden er speciale vereisten gesteld (bv. drukvastheid ondervloer), zoals de Warmup Dubbele bovenlaag of soms dienen de vloerverwarmingsmatten verwerkt te worden in een laag egaline. Laat u daarom vooraf altijd informeren door de leverancier van uw PVC vloer.

Voor PVC vloeren in badkamers adviseren we altijd om de vloerverwarmingsmatten te verwerken in de egalisatiemortel.

Elektrische vloerverwarming onder klik PVC. De verwarmingsfolie van Thermolámina is onze oplossing om vloerverwarming aan te brengen onder klik PVC, oftewel ‘zwevende vloeren’. Het is ultradun en daarom zeer geschikt voor renovatieprojecten. Door de zeer goede warmtegeleiding wordt de warmte van de verwarmingsfolie snel doorgegeven aan de click pvc vloer. Een click pvc vloer is zeer geschikt als vloerafwerking op een vloerverwarming omdat pvc warmte zeer goed geleidt en deze regelmatig verdeelt over het gehele oppervlak.

Elektrische vloerverwarming onder plak pvc. De verwarmingsfolie van Warmup is onze oplossing voor het aanbrengen van en elektrische vloerverwarming onder plak pvc, oftewel ‘gelijmde vloeren’. Omdat deze pvc vloer erg dun en dus gevoelig is moet er tussen de plak pvc vloer en de verwarmingsfolie een tussenlaag worden aangebracht, het zogenaamde Warmup Dubbele bovenlaag (WDO) systeem. Deze plaat, die uit twee lagen bestaat zorgt er voor dat de plak pvc probleemloos op de ondergrond kan worden verlijmd en dat de warmte goed wordt verdeeld, zonder dat de elektrische vloerverwarming te warm wordt voor de pvc vloer.

De keuze van uw type PVC vloer bepaalt het type vloerverwarmingsfolie

Klik PVC

Merk: Thermo Lámina 120w/m² verwarmingsfolie. Deze verwarmingsfolie is slechts 0,2 mm. dik.

Geschikt voor ‘zwevende vloeren’, zoals klik PVC en laminaat.15 jaar garantie.

Plak PVC

Merk: Warmup 140w/m² verwarmingsfolie. Deze verwarmingsfolie is 3 mm dik.

Geschikt voor gelijmde vloeren zoals Plak PVC, vinyl, linoleum in combinatie met het Warmup Dubbele bovenlaag systeem. Tevens geschikt voor ‘zwevende vloeren’, zoals click PVC en laminaat. 15 jaar garantie.

Wat uw keuze ook is, Thermo Lámina heeft voor vrijwel elk PVC vloer een vloerverwarming oplossing

Al onze sets elektrische vloerverwarming zijn voorzien van een gratis thermostaat

De temperatuur van uw pvc vloer kunt u vervolgens eenvoudig regelen via de gratis bijgeleverde WARMUP MSTAT aan/uit thermostaat ter waarde van € 45.

ACTIE: COMBIDEAL UPGRADE UW THERMOSTAAT

Voor een kleine meerprijs kunt u ook beschikken over een van de onderstaande thermostaten: de WARMUP Tempo Digitale klokthermostaat (+ € 15), de MAGNUM Intelligent-control klok thermostaat (+ € 15), WARMUP 3iE Intelligente thermostaat (+€ 35), de MAGNUM Remote Control WiFi thermostaat (+ € 125) of de nieuwste WiFi thermostaat de WARMUP 6iE WiFi thermostaat (+ € 125).

Bestel uw elektrische vloerverwarming in 3 stappen

Meet uw vloeroppervlak

Meet uw vloeroppervlak welke u wilt voorzien van elektrische vloerverwarming . Heeft u advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bestel in de webshop

Bestel het gewenste formaat in de webshop. Bij alle vloerverwarming sets krijgt u gratis een thermostaat geleverd. U kunt ook kiezen voor een luxere digitale klokthermostaat.

Bezorging door PostN

Heeft u voor 16:00 besteld? Dan wordt uw pakket in de meeste gevallen de volgende dag gratis bezorgd door PostNL. U ontvangt uiteraard een track & trace code van ons, zodat u uw pakket kunt volgen.

Elektrische vloerverwarming folie onder PVC vloeren (click & plak)

Thermo Lámina vloerverwarmingsfolie voor click pvc vloeren – 1m² t/m 28m²

De zeer scherp geprijsde en slechts 0,2 mm dunne verwarmingsfolie van Thermo Lámina kunt u eenvoudig zelf aanleggen. Door de geringe laagdikte van het vloerverwarmingssysteem, is het de ideale oplossing voor woonkamers waar elke mm opbouwhoogte telt. De verwarmingsfolie van Thermo Lámina wordt nooit te warm en kan door de unieke samenstelling dubbel gelegd worden of gedeeltelijk overlappen. Een click pvc vloer kan dan te warm worden, waardoor de vloer beschadigd raakt. Met de verwarmingsfolie van Thermo Lámina is dit geen probleem. 

Warmup vloerverwarmingsfolie voor klik en plak PVC vloeren – 1m² t/m 12m²

De 3 mm dunne verwarmingsfolie van Warmup kunt u eenvoudig aanleggen en installeren. De samenstelling zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte onder uw PVC vloer, waardoor problemen met warme en koude plekken wordt voorkomen.

Geschikt voor ‘zwevende vloeren’ zoals click PVC.

Geschikt voor ‘gelijmde vloeren’ zoals: plak PVC, vinyl, tapijt, linoleum. Gelijmde vloeren altijd in combinatie met het Warmup Dubbele bovenlaag systeem.

Installatie en aanleggen van elektrische vloerverwarming onder pvc

 1. Installatie Thermo Lámina elektrische vloerverwarming folie onder een klik PVC
 2. Installatie Warmup elektrische vloerverwarming folie onder een plak PVC

1. Installatie onder klik pvc

Installatie Thermo Lámina elektrische vloerverwarming folie onder een click PVC vloer

 1. Schoonmaken en isoleren. Onder een klik pvc vloer wordt de elektrische verwarmingsfolie van Thermo Lámina toegepast. Eerst moet u de vloer goed schoonmaken en alle scherpe oneffenheden verwijderen. Daarna moet u de vloer isoleren. Bij elke grotere bouwmarkt is er een keur aan isolatiematerialen. Harde materialen hebben de voorkeur omdat de verwarmingsfolie strak moet aangebracht worden. Verder telt de hoogste isolatiewaarde in het geval van gelijke dikte van de isolatieplaat. Vervolgens moet de vloersensor van de thermostaat aangebracht worden. Indien de door u gekozen thermostaat geen vloersensor heeft, kunt u deze stap overslaan.
 2. Aanbrengen Thermo Lámina verwarmingsfolie. Op de isolatie wordt dan de verwarmingsfolie aangebracht. Controleer eerst of de folie het goed doet, zoals in de handleiding is beschreven. U begint met het aanbrengen in de buurt van de plaats waar de thermostaat komt en vervolgens heeft u de keuze om van hoek tot hoek te werken in steeds kleinere cirkels, of om de folie zo te vouwen dat de banen heen en weer lopen, zoals op de instructiefilm te zien is.
 3. Aanbrengen dampwerende folie. Op de verwarmingsfolie kunt u dan nog een dampwerende folie aanbrengen. Sommige fabrikanten van laminaatvloeren en pvc vloeren stellen dit verplicht in verband met de garantie op de pvc vloer of de laminaatvloer.
 4. Thermostaat aansluiten. Daarna wordt de klik pvc vloer aangebracht en sluit u de thermostaat aan. De klik pvc vloer is gereed om u een heerlijk comfortgevoel van lekker warme voeten te geven.

2. Installatie onder plak pvc vloer

Installatie Warmup elektrische vloerverwarming folie onder een plak PVC vloer

 1. Schoonmaken en isoleren

  Onder een plak pvc vloer wordt de elektrische verwarmingsfolie van Warmup toegepast. Eerst moet u de vloer goed schoonmaken en alle scherpe oneffenheden verwijderen. Daarna moet u de vloer isoleren. Bij elke grotere bouwmarkt is er een keur aan isolatiematerialen. U kunt kijken naar arde materialen of naar de Warmup geïsoleerde ondervloer. Let bij de keuze voor uw isolatiemateriaal op de isolatiewaarde . Vervolgens moet de vloersensor van de thermostaat aangebracht worden.

 2. Aanbrengen Warmup verwarmingsfolie

  Op de isolatie wordt dan de Warmup verwarmingsfolie aangebracht. U begint in de buurt waar de thermostaat komt. Maak bij het startpunt de verwarmingsfolie met tape goed vast op de ondergrond, alvorens deze uit te rollen. De verwarmingsfolie van Warmup bestaat uit een folie waarin een verwarmingskabel is verwerkt. De verwarmingsfolie wordt heen en weer aangelegd. In de instructiefilm kunt u zien hoe u de folie moet inknippen zonder de kabel te beschadigen. Na het inknippen kunt u de verwarmingsfolie draaien en in een andere richting verder leggen.

 3. Aanbrengen Warmup Dubbele Bovenlaag warmte verdeelplaten

  Nadat de verwarmingsfolie van Warmup is aangebracht brengt u de Warmup Dubbele Bovenlaag (WDO) warmteverdeelplaten aan zoals op de instructiefilm getoond wordt. Als de gehele vloer met WDO platen is afgewerkt kunt op deze ondergrond de plak pvc aanbrengen. Maak wel eerst de ondervloer volledig schoon zodat er geen oneffenheden meer aanwezig zijn. Omdat plak pvc erg dun is moet u dit zeer zorgvuldig doen.

 4. Aansluiten thermostaat

  Als de plak pvc vloer gelegd is kunt u de thermostaat aansluiten en de vloer is klaar om u heerlijk warme voeten te bezorgen.

Wat onze klanten zeggen

Bij dit bedrijf valt het me met name de snelle levering op, volledig zonder enige kosten. Dit heb ik als zeer positief ervaren. Tevens bij het beantwoorden van vragen over het product werd ik snel geholpen. Bij internetbestellingen vind ik dit erg belangrijk. Ik kan deze site en het product dan ook bij iedereen aan bevelen.

J.J. Bruin

Zeer goede klantenservice, mails worden snel beantwoordt en er wordt een goed advies gegeven voor onze specifieke situatie. Hoewel er niet geadverteerd wordt met 24 uurs levering, was dit bij ons wel het geval.

de Vries

Snelle levertijd en betrokken met de klanten. Willen behulpzaam zijn en moeite doen voor de klant. Super!

R. Huls

In totaal heeft Thermo Lámina 8 elektrische vloerverwarming oplossingen in het assortiment, voor elke vloer dé oplossing.