Welke elektrische vloerverwarming onder tegels of een giet vloer? Gebruik verwarmingsmatten of kabels

elektrische-vloerverwarming-warmup-stickymat-150watt-IC-6iE-MRC

Situatie: Binnenkort ga ik een bedrijfsruimte huren van 100 m² ( 3.20 hoog). De ruimte is redelijk geïsoleerd. Er ligt nu een gietvloer zonder isolatie in. Ik twijfel nog over de soort elektrische vloerverwarming welke ik het beste kan plaatsen. Elektrische verwarmingsmatten of elektrische vloerverwarmingsfolie met hierover heen een nieuwe gietvloer of tegels. Er komen (later) zonnepanelen op het dak en ik zoek dan ook vloerverwarming op elektra.

Welke type elektrische vloerverwarming onder tegels of een gietvloer is geschikt?  En is de elektrische vloerverwarming geschikt als hoofdverwarming voor 80 m² werkvloer ruimte? Graag uw advies.

De vragen zijn niet gemakkelijk te beantwoorden omdat een aantal benodige gegevens ontbreken. We zullen proberen zo veel mogelijk elementen aan te dragen en aan de hand van vragen proberen een beeld te krijgen van de situatie.

Allereerst dit:  de elektrische verwarmingsfolie is met name geschikt als laminaatverwarming of als vloerverwarming onder parket of houten vloer, maar is ongeschikt om onder tegels of een gietvloer te leggen.

Voor elektrische vloerverwarming onder tegels of een gietvloer zijn elektrische vloerverwarming matten en kabels de oplossing

Een verwarmingsmat verbruikt 150W/m² (of 200W/m²). Omdat een groep normaal 3500W aankan kan men 2 matten van 10m² per groep aansluiten. In dit geval heeft men dus 4 groepen nodig om de gehele ruimte van verwarmingsmatten te voorzien. Op deze groepen is dan telkens nog 300W vrij, wat betekent dat deze groepen in feite allen alleen voor de vloerverwarming gebruikt kunnen worden.

Indien u tegels of een gietvloer toegepast wordt moeten deze geschikt zijn voor de toepassing op elektrische vloerverwarming. Door de warmte komt er door uitzetting van materialen  spanning op de tegel of gietvloer te staan,  daar moeten deze tegen bestand zijn. Verder zal het noodzakelijk zijn om onder de vloerverwarming,  isolatie aan te brengen om het rendement zo hoog mogelijk te krijgen. Dit laatste geldt voor elk type elektrische vloerverwarming.

Thermo Lámina biedt verschillende oplossingen voor tegel- en gietvloeren

Tegel- & gietvloer

Bekijk de matten in onze webshop

Zeer voordelige elektrische vloerverwarmingsmat van ons huismerk Thermo Lámina, voor een snelle installatie, ideaal voor renovaties in de badkamer en toilet. 10 jaar garantie.

Tegel- & gietvloer, vinyl, linoleum

Bekijk de StickyMat 150W/m²

De zelfklevende zeer dunne (1,8mm) elektrische StickyMat van het merk Wamrup, die het vloerniveau niet verhoogd. De StickyMat rolt u eenvoudig uit over de badkamervloer. Levenslange garantie.

Tegel- & gietvloer, vinyl, linoleum

Bekijk de Stickymat 200W/m²

De zelfklevende zeer dunne (1,8mm) elektrische StickyMat van het merk Wamrup, die het vloerniveau niet verhoogd. De StickyMat rolt u eenvoudig uit over de badkamervloer. Levenslange garantie.

Tegel- & gietvloer

Bekijk het DCM-PRO Systeem

Het DCM-PRO vloerverwarming systeem het merk Wamrup. Ideaal voor lastige ruimtes met veel hoeken in bv. de toilet en badkamer. De ontkoppelingsmat en kabel kunt u volledig op maat maken. Geschikt voor renovatie en nieuwbouw. Levenslange garantie .

Wat uw keuze ook is, Thermo Lámina heeft voor tegel- en gietvloeren dé elektrische vloerverwarming in huis

Al onze sets elektrische vloerverwarming zijn voorzien van een gratis thermostaat

Om de temperatuur te regelen kunt u gebruiken maken van de gratis standaard AAN/UIT vloerverwarming thermostaat.

CombiActie: Momenteel kunt u uw vloerverwarmingset upgraden met een:

  • WARMUP Tempo digitale klokthermostaat +€ 15 (u heeft € 154,95 voordeel) of een
  • WARMUP Wifi thermostaat +€ 125 (u heeft €150 voordeel).

WARMUP Tempo klokthermostaat
WARMUP 6iE Smart Wifi Thermostaat

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over een van onze producten. Neem gerust contact met ons op. In totaal heeft Thermo Lámina 10 elektrische vloerverwarming oplossingen in het assortiment, voor elke vloer dé oplossing.