actie
Tot € 100,- extra voordeel op het gehele assortiment thermostaten.
Combinatie voordeel: upgrade uw vloerverwarmingsets
Tot € 155,- extra voordeel wanneer u bij uw vloerverwarmingset kiest voor een wifi of klokthermostaat.

Welke elektrische vloerverwarming onder tegels of een giet vloer? Gebruik verwarmingsmatten

Vloerverwarmingsmat klokthermostaat

Situatie: Binnenkort ga ik een bedrijfsruimte huren van 100 m² ( 3.20 hoog). De ruimte is redelijk geïsoleerd. Er ligt nu een gietvloer zonder isolatie in. Ik twijfel nog over de soort elektrische vloerverwarming welke ik het beste kan plaatsen. Elektrische verwarmingsmatten of elektrische vloerverwarmingsfolie met hierover heen een nieuwe gietvloer of tegels. Er komen (later) zonnepanelen op het dak en ik zoek dan ook vloerverwarming op elektra.

Welke type elektrische vloerverwarming onder tegels of een gietvloer is geschikt?  En is de elektrische vloerverwarming geschikt als hoofdverwarming voor 80 m² werkvloer ruimte? Graag uw advies.

De vragen zijn niet gemakkelijk te beantwoorden omdat een aantal benodige gegevens ontbreken. We zullen proberen zo veel mogelijk elementen aan te dragen en aan de hand van vragen proberen een beeld te krijgen van de situatie.

Allereerst dit:  de elektrische verwarmingsfolie is met name geschikt als laminaatverwarming of als vloerverwarming onder parket of houten vloer, maar is ongeschikt om onder tegels of een gietvloer te leggen.

Voor elektrische vloerverwarming onder tegels of een gietvloer zijn elektrische verwarmingsmatten.

Meer informatie over elektrische vloerverwarmingsmatten vindt u hier. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met de klantenservice.

Een verwarmingsmat verbruikt 160W/m². Omdat een groep normaal 3500W aankan kan men 2 matten van 10m² per groep aansluiten. In uw geval heeft u dus 4 groepen nodig om de gehele ruimte van verwarmingsmatten te voorzien. Op deze groepen is dan telkens nog 300W vrij, wat betekent dat deze groepen in feite allen alleen voor de vloerverwarming gebruikt kunnen worden.

Indien u tegels of een gietvloer toegepast wordt moeten deze geschikt zijn voor de toepassing op elektrische vloerverwarming. Door de warmte komt er door uitzetting van materialen  spanning op de tegel of gietvloer te staan,  daar moeten deze tegen bestand zijn. Verder zal het noodzakelijk zijn om onder de vloerverwarming,  isolatie aan te brengen om het rendement zo hoog mogelijk te krijgen. Dit laatste geldt voor elk type elektrische vloerverwarming.