actie
Tot € 100,- extra voordeel op het gehele assortiment thermostaten.
Combinatie voordeel: upgrade uw vloerverwarmingsets
Tot € 150,- extra voordeel wanneer u bij uw vloerverwarmingset kiest voor een wifi of klokthermostaat.

Welke elektrische vloerverwarming onder een giet vloer? Gebruik verwarmingsmatten

Vloerverwarmingsmat klokthermostaat

Situatie: Binnenkort ga ik een bedrijfsruimte huren van 100 m² ( 3.20 hoog). De ruimte is redelijk geïsoleerd. Er ligt nu een gietvloer zonder isolatie in. Ik twijfel nog over de soort vloerverwarming welke ik het beste kan plaatsen. Elektrische warmte panelen of elektrische vloerverwarming met hierover heen een nieuwe gietvloer. Er komen (later) zonnepanelen op het dak en ik zoek dan ook vloerverwarming op elektra.
Is de vloerverwarming geschikt als hoofdverwarming voor 80 m² werkvloer ruimte? Graag uw advies.

De vragen zijn niet gemakkelijk te beantwoorden omdat een aantal benodige gegevens ontbreken. We zullen proberen zo veel mogelijk elementen aan te dragen en aan de hand van vragen proberen een beeld te krijgen van de situatie.

Allereerst dit:  de verwarmingsfolie is met name geschikt als laminaatverwarming of als vloerverwarming onder parket, een houten vloer of vloerbedekking, maar is ongeschikt om onder een gietvloer te leggen.

Met verwarmingsmatten kan dit wel.U kunt contact opnemen met de klantenservice of direct kijken in onze webshop.

Een verwarmingsmat verbruikt 160W/m². Omdat een groep normaal 3500W aankan kan men 2 matten van 10m² per groep aansluiten. In uw geval heeft u dus 4 groepen nodig om de gehele ruimte van verwarmingsmaten te voorzien. Op deze groepen is dan telkens nog 300W vrij, wat betekent dat deze groepen in feite allen alleen voor de vloerverwarming gebruikt kunnen worden.

Indien een gietvloer toegepast wordt moet deze geschikt zijn voor toepassing op elektrische vloerverwarming. Door de warmte komt er door uitzetting van materialen  spanning op de vloer te staan en daar moet deze tegen bestand zijn. Verder zal het noodzakelijk zijn om onder de vloerverwarming en isolatie aan te brengen om het rendement zo hoog mogelijk te krijgen. Dit laatste geldt voor elk type elektrische vloerverwarming.