Wat is de vloerafwerking? Waar moet een (laminaat) vloer aan voldoen?

Belangrijk voordat u elektrische vloerverwarming besteld:

Wat is de vloerafwerking? (bijvoorbeeld tegels, laminaat, PVC, houten vloer)

De vloerafwerking bepaalt namelijk het soort vloerverwarming. Onder een laminaat, PVC, tapijt, houten vloer is het beste om verwarmingsfolie te leggen, maar onder tegels moet u denken aan verwarmingsmatten.

Belangrijk: Maximaal mag er 3600W aan 1 groep gehangen worden. Dit komt neer op het volgende aantal maximale m² per product:

  • Verwarmingsfolie; max.30m²  (120W/m²).
  • Vloerverwarmingsmatten; max. 24m² (150W/m²).

Of een elektrische vloerverwarming voldoende is hangt af van de mate van isolatie. De benodigde energie moet niet alleen de ruimte verwarmen maar ook het warmteverlies opvangen dat ontstaat doordat warmte via buitenmuren en glas uittreedt. Indien er voldoende ruimte is tussen de onderkant van de meubels en de vloer kan er ook onder de meubels gelegd worden.

Welke vloer op Elektrische vloerverwarming?

U heeft de keuze uit vele vloerafwerkingen, zoals laminaat, PVC, tegels, linoleum , MITS deze vloer geschikt is voor elektrische vloerverwarming. Bent u niet zeker of de vloer geschikt is voor elektrische vloerverwarming, neem dan contact op met de fabrikant/ leverancier.

Waar moet een (laminaat) vloer aan voldoen?

Elk goed merk (laminaat) vloer geeft inlichtingen over toepassingsgebieden, dus ook of de laminaatvloer geschikt is voor elektrische vloerverwarming. Bij elk type hoort vermeld te staan of de vloer geschikt is voor vloerverwarming.

Tip: Kijk ook meteen of de aanbieder een ondervloer aanbiedt die geschikt is voor het leggen onder een elektrische vloerverwarming.

Samengevat, de laminaatvloer moet geschikt zijn voor vloerverwarming en er moet een geschikte ondervloer aangelegd worden. Meer eisen zijn er in principe niet. Is een aanbieder van laminaatvloeren niet duidelijk over de geschiktheid, dan wordt afgeraden deze te gebruiken aangezien de vloerverwarming beschadigd kan raken.

In totaal heeft Thermo Lámina 7 elektrische vloerverwarming oplossingen in het assortiment, voor elke vloer dé oplossing.